İzmir’in Bornova İlçesinde Piknik Alanları Çöplüğe Döndü

İzmir’de akılalmaz bir olay yaşandı. Piknik alanlarında etraf çöplüğe döndü. Çevreye saçılan moloz ve hafriyatlara vatandaşlar tepki gösterdi.

20.05.2021-18:07 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-18:07) İzmir’in Bornova İlçesinde Piknik Alanları Çöplüğe Döndü

İzmir'in Bornova ilçesinde piknik alanları çöpe döndü. Laka ve Osmangazi mahalleleri içinde toplanan moloz ve hafriyat atıkları, çevrede kirliliğin oluşmasına neden oldu. Önceden piknik için toplanan bölgede plastik atıklardan klozete, cam parçalarından kiremitlere kadar oluşan çöpler çevredeki vatandaşları bıktırdı. Kötü hava koşullarında dağdan gelen suların önüne kattığı bu atıkların, bölgeye yakın bir dereye katılarak denize kadar gittiğini dile getiren vatandaşlar, alanın temizlenerek korunmasını, çözüm bulunmasını istedi. 

‘TEMİZLEMELERİ GEREKİYOR’ 

Vatandaş Mazlum Kurban, ‘Buradaki olayı anlatmaya gerek yok, her şey görülüyor. Doğa kirletilmiş. Buranın temizlenmesi gerekir. Çevre düzenlemesi, yaşam alanları oluşturulması gerekir. Yerel yönetimler sahip çıkarsa, bu durum düzeltilebilir. Eskiden buralar çok güzeldi. Piknik yapardık, yemeğimizi yer, çayımızı içerdik’ dedi. ‘YAŞAM ALANI OLUŞTURMALILAR’ Bir diğer çevre sakini Mehmet Calban, ‘Yıllardan beri burada yaşıyorum. Buranın çözümü, bölgede yaşam alanı oluşturulması. Yoksa kepçe gelecek burayı temizleyecek. 3 gün sonra burası yine aynı olacak. Çünkü gece buraya zabıta dikemezsin. Her sokağın başında bir jandarma, bir zabıta bulunduramazsın. Tek çözüm var. Burada yaşam alanı oluşturulması. Aynı Buca'daki Yedigöller gibi" diye konuştu. 


‘HAYVANLARIMIZI BİLE GETİREMEZ OLDUK’ 

Ümit Davulcuoğlu da ‘Eskiden buralar çok güzeldi. Yeşillikti. Hatta hayvanlarımızı buraya getiriyorduk. Artık hayvanlarımızı bile getiremiyoruz. Çünkü kimyasal bir sürü malzeme var. Şiddetli yağışlarda sel gelince buradaki atıkları sürükleyip dereye oradan da denize götürüyor. Bu deniz kirliliği nasıl oluyor, bu tür durumlarda oluşuyor.’ dedi. 

470 BİN TL CEZA KESİLDİ 

Belediye yetkilileri ise ekiplerin moloz dökümüne karşı çalışmalarının sürdüğünü belirterek, yapılan kontrollerde yakalananlara ceza uyguladıklarını belirtti. Ancak cezalara rağmen bir moloz dökümlerinin devam etitği de bildirildi. Bu yılın ilk 4 ayında moloz dokümü yaparken yakalanalara 470 bin TL ceza uygulandığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal