İzmir'deki Yangın İçin Havadan Söndürme Çalışmaları Tekrar Başladı

İzmir'in Menderes ilçesinde öğle sularında başlayan yangın rüzgarın da tesiriyle giderek daha geniş bir alana dağılmıştı. Gece büyüyen yangın sabahın günün ışıklarına kadar sürerken, günün doğmasıyla beraber havadan söndürme faaliyetleri tekrar başladı.

03.08.2020-08:15 - (Son Güncelleme: 03.08.2020-08:40) İzmir'deki Yangın İçin Havadan Söndürme Çalışmaları Tekrar Başladı
Öğrenilen bilgiye göre, yangın öğle sularında ilçeye bağlı Çile Mahallesi etrafındaki ormanlık alanda meydana geldi. Daha belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın rüzgarın da tesiriyle büyüyerek Ahmetbeyli ve Özdere mahallelerini de tesiri altına aldı.

İKİ SİTE BOŞALTILDI

Diğer taraftan yangının sıçrama tehlikesinin fazla olması nedeniyle bölgedeki 2 sitenin boşaltıldığı bildirildi. Sitelerden çıkan insanlar telaş dolu dakikalar yaşadı.

ALEVLER AZALDI

Gün doğmasıyla beraber yangının boyutu gözle görünür hale gelirken, alevlerin oldukça büyük bir alana zarar verdiği görüldü. Sabahın ilk saatlerine kadar devam eden yangının etkili olduğu alanlarda, günün aydınlanmasıyla beraber havadan söndürme faaliyetleri tekrar başladı. Oldukça yangın söndürme helikopterinin yer aldığı çalışmalar devam ederken, yangının meydana geldiği alanda görevlilerin başarılı çalışmaları neticesinde alevler azaldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal