İzmir'deki Flamingoların Ölüm Sebebi Ortaya Çıktı

İzmir Bayraklı sahilinde telef olmuş durumda olan dokuz allı turnanın (flamingo) travmaya bağlı iç kanama yaşadıkları, zehirlenme belirtisiyle karşılaşılmadığı ifade edildi.

13.04.2021-16:13 - (Son Güncelleme: 13.04.2021-16:13) İzmir'deki Flamingoların Ölüm Sebebi Ortaya Çıktı

Doğa Koruma ile Milli Parklar İzmir Şube Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre 27 Mart tarihinde Bayraklı ilçesi sahilinde yer alan flamingoların telef olma sebebinin tespit edilmesi için Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü'nde yapılan inceleme sona erdi.

Daha önce laboratuvarda yapılan viral incelemede kuş gribine (avian influenza) karşılaşılmayan allı turnaların, parazitolojik ile toksikolojik denemelerinde de herhangi bir bulgu ile karşılaşılmadı.

''TRAVMATİK NEDENLERLE OLUŞAN İÇ KANAMA''

Zehirlenme belirtisi tespit edilmeyen hayvanların ölüm sebebinin "travmatik nedenlerle oluşan iç kanamadan kaynaklandığı" belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne 27 Mart tarihinde Bayraklı sahilinde cansız flamingoların olduğu bildirilmiş, telef olduğu tespit edilen dokuz flamingo, Sasalı Doğal Yaşam Parkı'na alınmıştı. Orada soğuk hava deposunda tutulan flamingolardan alınan örnekler, ölüm sebebinin tespit edilmesi için Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğüne yollanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal