İzmir’de Yıkım Esnasında Çöken Bina Yandaki Binaya Zarar Verdi

İzmir'de son zamanda gerçekleşen 6,6 şiddetindeki deprem sonrası ağır hasarlı olduğu tespit edilen 8 katlı bina için yıkım kararı verildi. Bina kontrollü yıkım esnasında büyük bir gürültüyle çökünce yan taraftaki 4 katlı binaya zarara uğradı. Hasar gören apartman zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

30.03.2021-11:09 - (Son Güncelleme: 30.03.2021-11:09) İzmir’de Yıkım Esnasında Çöken Bina Yandaki Binaya Zarar Verdi

İzmir’de yaşanan korkunç deprem sonrası ağır hasar alan binaların yıkımı sürüyor. Karşıyaka ilçesi Şemikler Mahallesi'nde yıkımına önceki hafta başlanan Dostluk Sitesi'ndeki bir blokta çalışmalar dün de devam etmişti. Ekipler yıkım öncesi yan tarafta bulunan Nafi Cemal Apartman sakinlerinin önlem amaçlı binayı boşaltmasını istemiş, yıkımına başlanılan 8 katlı bina çalışmanın olduğu zamanda büyük bir gürültüyle çökmüş ve yan tarafta bulunan binaya zarar vermişti. Yaşanan olay sonrası hasar gören apartmanın giriş kapısına zabıta tarafından mühür vurulmuştu. 

GENİŞ BİR GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI 

Yıkım sırasında çöken binanın yan tarafta bulunan binaya verdiği zarar ise havadan görüntülendi. Çıkan görüntülerde; binanın 4 katının da bazı bölümlerinde yıkılmalar olduğu ve oluşan hasar belirlenirken, geniş bir güvenlik önleminin alındığı görüldü. 

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARININ GERÇEKLEŞTİRİLECEK 

Diğer yandan, binadan kopan parçalar bölgede çalışma yapan kepçenin üzerine düşmüş, kepçe molozlar altında kalırken, olayda operatörün yara almadığı öğrenilmişti. Ayrıca, gün içerisinde yetkililerce binada hasar tespit çalışmalarının gerçekleştirileceği ve ardından çöken ağır hasarlı binanın enkazının kaldırılacağı söylendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal