İzmir'de sağanak sonrası dereler taştı! Ev ve işyerleri su altında kaldı

İzmir'in Dikili ve Bergama ilçelerinde etkili olan şiddetli sağanak yağışlar, derelerin taşmasına neden olarak birçok ev ve işyerini su altında bıraktı. Dikili ilçesinde özellikle Sülüklü Deresi'nin taşması sonucu meydana gelen sel felaketi, şehir merkezinde araçların mahsur kalmasına ve binaların sular altında kalmasına sebep oldu.

16.01.2024-15:46 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-17:52)

Dikili ilçe merkezindeki  geceden bu yana devam eden şiddetli yağışlar, dere sularının çevre sokaklara taşmasına ve selin etkisinin artmasına yol açtı. İsmet Paşa Mahallesi'nde birçok araç suyun içinde mahsur kaldı ve ev ile iş yerleri su baskınlarına maruz kaldı. Yağışların neden olduğu sel felaketi sonucu birçok sokakta suların yükselmesi, yolların trafiğe kapatılmasına sebep oldu. İtfaiye ve İZSU ekipleri, iş makineleri ve pompalarla selin etkilediği bölgelerdeki suları tahliye etmek için çalışmalara başladı.  Mahsur kalan araçların kurtarıldığı, yolların yeniden trafiğe açıldığı belirtilirken, sel baskınına uğrayan iş yerlerindeki esnafın kovalarla tahliye çalışması yaptığı ifade edildi.

Bergama ilçesinde ise Kozak yolu üzerindeki İncecikler Deresi'nin taşması sonucu sosyal tesislerde hasar oluştuğu belirlendi. Selin etkisiyle zarar gören bölgelerdeki hasar tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

“Canımızı zor kurtardık.”

Dikili'deki taşkında otomobilinde seyir halinde olan İlker Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seyir sırasında suyun aniden yükseldiğini ve bu nedenle kapıları zorla açtıklarını ifade etti. Dikili ilçesinde her sağanaktan sonra su baskını yaşandığı söyleyen Güven, "Biz canımızı zor kurtardık. Bu arabada çocuğumuz da olabilirdi. Başkalarının başına gelmesini istemiyorum. Bunun ivedilikle bir şekilde çözümünün bulunması lazım. Yıl 2024, geldiğimiz vaziyete bak. Avrupa'da 72 saat yağmur yağıyor. Yollarda çay bardağı kadar su durmuyor. Bizim burada yarım saat yağıyor, afet oldu. İnsanlar bunun arkasına sığınmamalı." dedi.

Bölge esnaflarından Orhan Onur da her sağanakta işyerini su bastığını dile getirerek "Bunun önüne geçme niyetleri yok gibi görünüyor. Allah vatandaşa sabır ve kolaylık versin." dedi.

Kafe işletmecisi Tunay Öztürk ise her yağmur yağdığında dükkanını su bastığı için tetikte beklediklerini belirterek, "Su pompası sel girdikten bir saat sonra çalıştı. O makina orada boşuna mı duruyor? Vidanjör geldi, suyu çekmeden başka bir yere gitti. Benim işimi yarıda bıraktı. Buzdolaplarım, masam, sandalyem gitti. Daha ne olsun? AFAD sel uyarısı yapıyor. Fakat bir görevli hazırda beklemiyor. Bir saat içinde olan oldu." ifadelerini kullandı


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal