İzmir'de Ormanı Ateşe Veren Şüpheli PKK/KCK Üyesi Yakalandı

İzmir’in Buca ilçesinde geniş çaplı orman yangını gerçekleştirmek isteyen şüpheli olay yerinin çevresinde yakalandı. Zanlı şahıs terör örgütü PKK/KCK üyesi olma suçu ile tutuklandı.

15.06.2021-12:30 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-12:30) İzmir'de Ormanı Ateşe Veren Şüpheli PKK/KCK Üyesi Yakalandı

İzmir’in Buca ilçesinde 12 Haziran günü öğlen saatlerinde olası doğa faciasından dönüldü. Buca Koop Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanda dört ayrı noktada gerçekleşen yangın paniğe neden oldu. Yangını fark eden çevredekiler ekiplere haber verdi. Gelen ihbar üzerine itfaiye ekipleri kısa zamanda yangının meydana geldiği ormana geldi. Ekiplerin zamanında müdahale etmesi ile söz konusu yangın çevreye yayılmadan ve daha fazla büyümeden söndürülerek kontrol altına alındı. 

YANGIN İLE İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLATILDI 

Meydana gelen yangının dört farklı yerde gerçekleştiğini belirlemelerinin ardından hemen soruşturma başlatıldı. Buna bağlı olarak İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Orman Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, paniğe neden olan yangın ile ilgili çalışma başlattı. Buca ilçesindeki bölgede ekipler tarafından yapılan ortak çalışmanın ardından 37 yaşındaki D.A. adlı şüpheli, yangının çıktığı çevrede yakalandı. 

YAKALANAN ŞAHIS TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLMA SUÇUNDAN TUTUKLANDI 

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan D.A., yapılan sorgulaması ve emniyette gerçekleşen işlemlerinden sonra adliyeye gönderildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkeme tarafından PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal