İzmir'de Bisküvi Taşıyan Konteynerda 91 Göçmen Yakalandı

İzmir Torbalı'da bir deponun önünde yer alan, biri tır üstünde yüklü üç konteyner içinde 91 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan düzensiz göçmenlerin konteyner içinde İzmir Limanı'na oradan da illegal yollarla İtalya'ya götürülmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

06.04.2021-15:30 - (Son Güncelleme: 06.04.2021-16:10)

İzmir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı Merkez Karakol Komutanlığı görevlileri, Çapak Mahallesi 2540 Sokak'taki bir depo içinde konteynerler içinde pek çok göçmen olduğu ihbarının ardından operasyon başlattı. 

Sabah 10.30 sularında bölgeye hareket eden görevliler, konteyner önüne bisküvi kolileri konarak saklanmış durumda, içlerinde kadın ile çocukların da olduğu 91 göçmeni yakaladı. Irak, Suriye, İran ile Afganistan uyruklu oldukları tespit edilen sığınmacıların çok halsiz oldukları, tuvalet gereksinimlerini de konteyner içinde pet şişelere giderildikleri ortaya çıktı.

OPERASYON BAŞLATILDI

Diğer taraftan durumla alakalı soruşturma yürüten jandarma görevlileri, nakliye şirketinin görevlilerinden bilgisi alırken, deponun da geçen gün kiralandığı tespit edildi. Depoyu kimin ya da kimlerin belirlediğine ilişkin operasyon başlatıldı.

GÖÇMENLER SONRADAN ALINMIŞ

Aynı zamanda nakliye şirketi idarecilerinin ifadesinde, bisküvi kolilerini geçen konteynerlere yükledikleri, kendilerinin haberi olmadan gece sularında sığınmacıların konteynerlere bindirildiğini iddia ettikleri bildirildi. Konteyner içindeki göçmenlerin tırlar ile ilk önce İzmir Limanına, oradan da deniz yolu ile İtalya'ya götürülmek istendiği ortaya çıktı.


Bölgede jandarma ile olay yeri inceleme görevlileri, operasyon gerçekleştirdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal