İzmir'de Altyapı Sorunu: Dükkan ve İşyerlerine Su Bastı

10 dakikalık yağmurda sel meydana geldi; vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'ne isyan etti

14.06.2021-20:00 - (Son Güncelleme: 14.06.2021-22:30) İzmir'de Altyapı Sorunu: Dükkan ve İşyerlerine Su Bastı

10 dakika yağan yağmur selle sonuçlandı; vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. Sel basan mahalleli İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne altyapı sorunları yüzünden tepkiler yağdırdı.

İzmir'de kısa süren sağanak yağmur, bazı yererde su baskınlarına sebep oldu. Bayraklı Çay Mahallesi'nde de şiddetini artıran sağanak sebebi ile yollar su altında kaldı, vatandaşlar tedbir almadığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Ülkenin bir kısmını etkisi altına alan sağanak yağış, İzmir'de de zaman zaman görüldü. Saat 16.30 gibi yağmaya başlayan kısa zamanlı sağanak yağış sebebiyle kentin belli noktalarında su taşkınları meydana geldi. Yaklaşık yarım saat süren sağanak yağış yüzünden kentte trafikte aksaklıklar yaşanırken, Bayraklı ilçesinin Çay Mahallesinde de bazı evlere, araçlara ve iş yerlerine su bastı. Su baskınına maruz kalan mahalleli ise altyapının yetersiz olması ve tedbir alınmaması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne büyük tepki gösterdi.

"BELEDİYEYE SÖYLÜYORUZ MUHTARA GİDİN DİYOR"

Deposuna su basan ve maddi hasarı olduğunu ifade eden mahalle sakinlerinden Güngör Küçüksoy, uzun senelerdir her yağmur yağdığında bu bölgenin su baskınına maruz kaldığını ve ev sahiplerinin bu nedenle evlerini kiraya veremediklerine dikkat çekti. Küçüksoy, "50 senedir aynı şey, hiç değişmez mi ya? Yani buna bir çözüm bulsunlar, kanal mı yapacaklar ne yapacaklar... Muhtara söylüyoruz şikayetimizi, belediyeye söyleyin diyor. Belediyeye söylüyoruz, muhtara gidin diyor. Kim yapacak bunu muhatap bulamıyoruz. Depomu su bastı, maddi hasarımız büyük. Mahalle sakinlerimiz evlerini kiraya veremiyor. Kimse ev tutmuyor buradan su basıyor diye. Yetkililer bir çözüm bulsun artık" ifadelerine yer verdi.

''DOĞAL AFET DEĞİL, BÜYÜKŞEHİR'İN BECERİKSİZLİĞİ''

Sağanak yağmurun başlamasından 5 dakika sonra arabasına su bastığına dikkat çeken Necdet Yalçın adlı vatandaş da, Büyükşehir'in altyapı yetersizliği ve su baskınlarına senelerce tedbir almamasını eleştirdi. Yalçın, "Burada her yağmurda sıkıntı var, arabalar suya kapılıyor. Bizim Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, buradan Kars'a, Ardahan'a gidiyor, onlara yardım ediyor. Sen önce kendi vatandaşına, İzmir'e bir hizmet et. Benim aracımın motoru hasar gördü ve 15 bin lira zararım var. Biz her yağmurda aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Ben yetkililerden bizim zararımızın giderilmesini istiyorum. Çünkü bu bizim değil, Büyükşehir'in sorunu. Ben vergimi veriyorum, karşılığında hizmet istiyorum. 20 yıldır İzmir'deyim, her yağmurda bu sıkıntı var. Büyükşehir'in beceriksizliği ve altyapı olmaması en büyük sorun. 5 dakikada bu hale geldi. Zaten pandemiden dolayı iş yerimiz kapalı, bir de 15 bin lira masrafım çıktı. Bunu Büyükşehir Belediyesi karşılayacak mı acaba? 2021 Türkiye'sinde hala şu sorunu çözemedik. Koskoca İzmir Büyükşehir'in bütçesi mi yok. Bu doğal afet değil, sadece Büyükşehir Belediyesi'nin beceriksizliği" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal