İzmir'de 6.8 Büyüklüğünde Deprem!

İzmir'de meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde etkisini hissettirdi.

30.10.2020-14:55 - (Son Güncelleme: 30.10.2020-17:28)

İzmir'de korku dolu anlar yaşatan depremin şiddeti yürekleri ağızlara getirdi!

Söz konusu depremin şiddetinin 6.8 olduğu bildirildi.

Konuya yönelik resmi açıklama ilk olarak AFAD'dan geldi.

Söz konusu depremde hasar meydana geldiği bildirildi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet adresinden kaydedilen bilgiye göre, saat 14.51'de Ege Denizi'nde, İzmir'in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında 6,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin 16,54 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

İZMİR'DE İKİNCİ DEPREM

İzmir'deki 6,6 şiddetindeki depremin ardından bir deprem daha yaşandı! Söz konusu depremin şiddetinin 4.0 olduğu bildirildi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: 6 BİNA YIKILDI

Söz konusu sarsıntının üzerine devreye girerek bilgilendirme yapan İçişleri Bakanı Soylu, ''Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 binanın yıkıldığı ihbarı geldi. Uşak, Denizli, Manisa, Balıkesir, Aydın ve Muğla'da binalarda ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir.'' dedi

Bayraklı ilçesinde deprem nedeniyle çöken bir binada arama kurtarma çalışması başlatıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN KRİTİK AÇIKLAMA

İzmir'deki deprem İstanbul'da da etkisini hissettirdi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden ''İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Tüm vatandaşlarımıza ve İzmir'e geçmiş olsun.'' açıklama yaptı.

Aratn paniğin ve merakın üzerine bilgilendirme yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da ''Ege ve Marmara Bölgelerinde hissedilen depremde hiçbir vatandaşımızın zarar görmemiş olmasını temenni ediyor, etkilenen yerlerdeki vatandaşlarımızla geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum.'' dedi.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da sokağa çıkan vatandaşların olduğu belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Ege Denizi'nde İzmirimizin Seferihisar sınırları içerisinde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem çerçevesinde Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında da vatandaşlarımız var. Afet Koordinasyon Merkezi valilik bünyesinde oluşturuldu. Tüm bakanlıklarımız, AFAD'ımız İzmir ve ilçelerine yönlendirilmiş durumda. Tüm ekiplerimizi seferber etme suretiyle vatandaşlarımızın yaralarını hızlı şekilde saracağız.'' açıklamasını yaptı.

ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILANLAR VAR!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen depremin ardından Bornova'da 7 katlı binanın enkazından 3 kişi canlı çıkarıldı.

Bölgede şu an için 150'ya yakın kişinin yaralandığı, 76 kişinin enkazdan çıkarıldığı ve 30'a yakın binanın hasar gördüğü belirtildi. Bununla birlikte enkazdan çıkarılan kişi sayısının 4 olduğu kayda geçti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal