İzmir'deki “Kentsel Dönüşüm Projesi”nde finansman krizi: İnşaat durdu, gözler Tunç Soyer’e çevrildi!

İzmir'de kentsel dönüşüm projesi kabusla sonuçlandı. Tunç Soyer döneminde temeli atma projesiyle başlatılan 380 konut, 2 yıl geçmesine rağmen hâlâ tamamlanamadı. Kentsel dönüşüm projesinde finansman krizi çıkınca da proje durduruldu.

03.05.2024-10:41 - (Son Güncelleme: 03.05.2024-12:31) İzmir'deki “Kentsel Dönüşüm Projesi”nde finansman krizi: İnşaat durdu, gözler Tunç Soyer’e çevrildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projesi, finansman sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Projenin kurucuları arasında CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da bulunduğu İş İnsanları Yapı Kooperatifi tarafından yürütülen proje, 380 konut ve 27 işyerini içeren 4. etap inşaatında ani bir duruş yaşandı.

Nisan 2022'de başlayan ve Ağustos 2024'te tamamlanması planlanan projenin 4. etabında yaşanan finansman krizi, bölgedeki vatandaşları endişeye sevk etti. Projenin durmasıyla birlikte, yapımı devam eden binaların inşaatında faaliyetler durduğu için işçilerin de mağdur olduğu belirtildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi, Örnekköy'deki yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlıyordu. Ancak projenin 4. etabındaki finansman sorunları, yerel yönetim ve kooperatif yetkililerini harekete geçirdi. Yaşanan gelişmelerin ardından, bölgedeki vatandaşlar ve projeyle ilgili taraflar, sürecin nasıl ilerleyeceği konusunda merak içinde beklemeye başladı.

İş İnsanları Yapı Kooperatifi'nin projenin tamamlanması için yeni finansman kaynakları bulma çalışmaları devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de durumu yakından takip ediyor. Ancak projenin duruşuyla ilgili net bir açıklama yapılmazken, bölgedeki vatandaşlar ve etkilenen işçilerin talepleri ve yaşadıkları mağduriyetler de dikkate alınıyor.

Örnekköy'deki kentsel dönüşüm projesinin geleceği, yaşanan finansman krizinin çözülmesine ve projenin yeniden ivme kazanmasına bağlı olarak şekillenecek gibi görünüyor. Bu süreçte, hem proje sahipleri hem de bölge halkı, yakından takip edilecek gelişmelerin sonuçlarını merakla bekliyor.


Ne olmuştu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de başlattığı kentsel dönüşüm projesi olan "Yaka City"de yaşanan finansman krizi proje üyelerini endişelendiriyor. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, projenin yapımını üstlenen yapı kooperatifi, İZBETON Şirketi denetiminde gerçekleştirilen bir toplantıda üyelere beklenmedik bir duyuru yaptı. "Yaka City" adını verdikleri projenin tamamlanmasında 10 aylık bir gecikme yaşanacağını açıklayan kooperatif, bununla da kalmayıp ek finansman talebinde bulundu.

Temeli Nisan 2022'de atılan ve Ağustos 2024'te tamamlanması hedeflenen projenin 4'üncü etabında inşaat durmuş durumda. İnşaatın durmasıyla birlikte üyeler arasında endişe ve kafa karışıklığı yaşanıyor. İZBETON Şirketi'nin denetiminde yürütülen projenin finansmanında sıkıntılar olduğu ortaya çıktı. Kooperatif, projenin tamamlanması için gereken 468 milyon TL'yi karşılamak üzere üyelerden ek ödeme talep etti. Her daire için 1.1 milyon TL'lik ek ödeme talebi, projeye dahil olanların tepkisine neden oldu.

Üyeler, istenen bu ek ödemenin sadece projenin yüzde 70'lik kısmının tamamlanmasını sağlayacağını öğrendiklerinde şaşkınlık yaşadılar. Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'dan olaya müdahale etmesini talep eden üyeler, yaşanan krizin çözümü için acil adımlar atılmasını istiyorlar. Özellikle projenin tamamlanması konusunda yaşanan belirsizlik, bölgedeki vatandaşlar arasında endişe ve huzursuzluğa sebep oluyor. Gözler, belediye yetkililerinin ve kooperatif yöneticilerinin alacakları önlemlere çevrilmiş durumda.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal