İzlanda'da başkente 32 kilometre uzaklıktaki yanardağ patladı! Lavlar her tarafı kapladı

Kuzey Avrupa ülkesi olan İzlanda'da dün yaşanılan yanardağ patlamasının etkileri devam ediyor. Ülkenin batısında olan Reykjanes yarım adasındaki Fagradalsjall dağları civarında gerçekleşen patlama ile ilgili fotoğraflar gelirken, başkente sadece 32 kilometre uzaklıkta olan lavların açığa çıktığı görüldü.

04.08.2022-14:58 - (Son Güncelleme: 04.08.2022-17:09) İzlanda'da başkente 32 kilometre uzaklıktaki yanardağ patladı! Lavlar her tarafı kapladı

İzlanda'da dün gerçekleşen olayda açığa çıkan tonlarca lavların, oldukça büyük alanları kapladığı görüldü. 

Gerçekleşen yanardağ patlamalarından fotoğraflar

İzlanda’nın güneybatısındaki Reykjanes Yarımadası'ndaki Fagradalsfjall Dağı yakınında dün yaşanılan olayda volkanik patlamaların etkisi sürüyor. Başkente yalnızca 32 kilometre uzaklıktaki patlamadan çıkan dumanlar başkentin her bir tarafından görülüyor. 


Bölgede lav akışı ve yoğun duman etkilerini hala sürdürmeye devam ediyor. 

Bir gecede 400 deprem gerçekleşti

Yaşanılan patlamanın ardından bölgede hala lav akışı ve yoğun duman devam ederken gece boyunca yaklaşık 400 deprem olduğu bilgisine ulaşıldı. İzlanda güvenlik birimleri, volkanik patlamanın yaşandığı alan çevresinde aldığı önlemler çerçevesinde turistlerin söz konusu alana yoğun ilgi gösteriyor. Fakat alana yaklaştırılmıyorlar. Halk yeni patlama ve depremlere karşı uyarıldı. Volkandan uzak durulması istenilen vatandaşlardan, oluşacak gaz zehirlenmeleri durumunda sağlık kuruluşlarına başvurulmaları istendi. 

Uçuşlarda aksaklıklar yaşandı

Uçuşlarda aksaklıklar yaşandı

Patlama yüzünden İzlanda'da bazı uçuşlar için aksamalar söz konusu oldu. Bazı iç hat seferleri, Keflavik Uluslararası Havalimanı yerine başkentin kuzeyinde yer alan Reykjaik Havalimanına kaydırıldı. Volkanik patlamaların devam etmesi ve lav akışının artması durumunda ise ülkenin en önemli turistik yerlerinden birisi olan Blue Lagoon’un da tehlike altında olabileceği ifade ediliyor.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal