18.02.2021-10:29 (Son Güncelleme:18.02.2021-10:29)


1

HİNDİ

HİNDİ

Triptofan içerdiği için uyku yaptığı bilinen hindi aslında B6 ve çinko bakımından da oldukça zengin bir besin. Bu sebeple vücutta melatonin salgılanmasını ve uykunuzu düzenlemeyi de sağlıyor. Uzmanlar hindiyi erken saatlerde tüketmenizi önerirken, büyük bir porsiyonun ters etki yaparak uyumanıza engel olacağını da hatırlatıyor.



2

KİRAZ

KİRAZ

Kirazda az miktarda da olsa bulunan melatonin, uyku saatlerinizi de arttırdığı gibi uykunun kalitesini de etkiliyor.



3

KİVİ

KİVİ

2011 yılında yapılan bir çalışmada 24 katılımcı, 4 hafta boyunca uykudan bir saat önce 2 kivi yedi. Bu sürenin sonunda, tüm katılımcılar uyku düzenlerinin ciddi derecede değiştiğini, daha iyi ve daha hızlı uyuduklarını, gece yarısı uyanmadıklarını gözlemlediler.



4

SOMON

SOMON

Yağlı balıklar arasında somon, omega 3 yağ asitleri ve D vitamini bakımından zengindir. Bu iki vitamin uykusuzluk tedavisinde oldukça faydalıdır. Çünkü daha fazla serotonin üretmeye yardımcı olurlar.



5

HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU

HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU

Potasyum, sodyum, kalsiyum, fosfor gibi ihtiyacınız olan tüm mineralleri içeren hindistan cevizi suyu kramplara iyi geliyor ve gece uykunuzu düzenliyor. Bunun yanı sıra günde bir bardak hindistan cevizi suyu içmek cildiniz için de gereken sıvı ihtiyacını karşılıyor.



6

BADEM ve CEVİZ

BADEM ve CEVİZ

Badem, melatonin bakımından oldukça zengindir. Ayrıca kasları gevşetmeye yardımcı olan 2 mineral olan magnezyum ve kalsiyum içerir. Magnezyumun buradaki görevi çok fazla endişe ve ağrıya neden olabilecek iltihabı azaltmaktır. Ceviz de badem gibi benzer özellikler taşır ve ayrıca rahat bir uykuya neden olan triptofan içerir. Bu asidin uykusuzluk sorunu yaşayan kişilerde olumlu sonuç verdiği görülmüştür.



7

BİTKİ ÇAYLARI

BİTKİ ÇAYLARI

Uyumadan önce, yüksek kafein içeren siyah çaya alternatif olarak tüketebileceğiniz papatya çayı, yeşil çay vb. bitki çayları da uykusuzluk probleminizin çaresi olabilir.



8

FESLEĞEN

FESLEĞEN

Genellikle makarna veya salata soslarına eklenen fesleğen, Asya'da ortaya çıkmış bir bitkidir. Bu bitkinin birçok kişide stres ve uykusuzluğu giderdiği görülmüştür. Fesleğenin çalışma şekli vücudumuzdaki kortizolü azaltmasıdır. Çünkü fazla kortizol, stres seviyesini artırır ve uykusuzluk yaratır. Bu yüzden fesleğeni makarnanıza ekleyebilir veya daha yaygın olarak biraz sıcak suda demleyip çay gibi içebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR