İYİ Parti’de olağanüstü kurul süreci başladı: Akşener’den ‘istifa’ çağrılarına yanıt geldi!

İYİ Parti içerisinde seçimli olağanüstü kurultay süreci, gelecek hafta başında netlik kazanacak. Parti içindeki dinamiklerin ve yönetim kadrolarının geleceğini belirleyecek bu önemli süreç, son günlerde yoğun tartışmaların odağında yer alıyor.

02.04.2024-13:13 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-13:37) İYİ Parti’de olağanüstü kurul süreci başladı: Akşener’den ‘istifa’ çağrılarına yanıt geldi!

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde İYİ Parti, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 3,77 oy aldı. Ancak beklenenden düşük bir oy oranı elde edilmesi, parti içinde bazı çevreler tarafından sorgulanmaya başlandı ve Genel Başkan Meral Akşener'e istifa çağrıları yapıldı. Bu gelişmelerin ardından Akşener, dün düzenlediği basın toplantısında, parti tüzüğünün kendisine tanıdığı yetki doğrultusunda en kısa sürede seçimli olağanüstü kongreyi toplayacaklarını açıkladı. Ancak bu kongrede genel başkanlığa aday olup olmayacağı konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.


Olağanüstü kurul toplanacak

İYİ Parti içindeki seçimli olağanüstü kurultay takvimine ilişkin sürecin gelecek hafta başında netleşmesi bekleniyor. Bu çerçevede, Akşener'in milletvekilleri, Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir araya gelerek, yerel seçimlerin sonuçlarını ve seçimli olağanüstü kurultay sürecini değerlendirmesi planlanıyor.

İYİ Parti'nin tüzüğüne göre, seçimli olağanüstü kurultayın toplanması için Genel Başkan veya GİK'in gerek görmesi veya Kurultay delegelerinin en az üçte birinin noterden onaylı yazılı istemde bulunması gerekiyor. Bu sürecin detayları ve net tarihleri, önümüzdeki günlerde yapılacak toplantılarda netlik kazanacak.

Akşener istifa etmek istedi ekini engel oldu

Kulis bilgisine göre; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istifa etmek istediği ancak parti içinden kabul edilmediğide iddia edildi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal