İYİ Parti’de kriz büyüdü: İlçe başkanı ve yönetim toplu istifa etti!

İYİ Parti Karaisalı İlçe Başkanı Mustafa Kuşdemir ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, yanlarında birçok parti üyesi ile birlikte istifa etti.

22.02.2024-14:12 - (Son Güncelleme: 22.02.2024-14:12) İYİ Parti’de kriz büyüdü: İlçe başkanı ve yönetim toplu istifa etti!

İHA'nın haberine göre, İYİ Parti'nin Adana iline bağlı Karaisalı ilçesinde görev yapan İlçe Başkanı Mustafa Kuşdemir ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, yanlarında birçok parti üyesi ile birlikte toplu istifa kararı aldı. İstifa kararı, parti içinde önemli bir değişimi beraberinde getirirken, Mustafa Kuşdemir tarafından yapılan açıklamada, bu kararın alınmasındaki temel sebep ve beklentilere dair detaylar paylaşıldı. Mustafa Kuşdemir, yaptığı açıklamada, İYİ Parti'nin Karaisalı ilçe teşkilatının birlik ve beraberlik içinde hizmet etmeye devam ettiğini, ancak bazı içsel ve programatik nedenlerden dolayı istifa kararı aldıklarını ifade etti. Açıklamada, partinin daha etkin ve başarılı bir şekilde hizmet verebilmesi için yeni bir döneme ihtiyaç duyulduğu ve bu doğrultuda istifa kararı alındığı belirtildi.

İlçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifa eden Kuşdemir, partililere teşekkür ederek, bundan sonraki süreçte İYİ Parti'nin Karaisalı'daki siyasi çalışmalarını olumlu bir şekilde sürdüreceğini ifade etti.


İstifa metni yayınladı

Kuşdemir ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, birlikte birçok parti üyesiyle birlikte istifa etti. Kuşdemir, istifa sonrasında yaptığı açıklamada, partisinden ayrılma kararını şu sözlerle duyurdu:

"Parti teşkilatını, üyeleri ve şahsımı sadece ve sadece basamak olarak kullanan ve bizleri bir avuç insan topluluğu olarak görerek 'ezeceğinden' bahsetme haddini aşan bir aday ile yola devam edemezdim. Uzlaşı ve diyalog ortamında bir türlü buluşamayan, ekipçiliği ve emeği görmezden gelen, seçilmek üzere yola çıkmasına rağmen daha seçilmeden güç zehirlenmesi yaşayan, her şeyden önemlisi parti teşkilatını ve ilçe başkanlık makamını yok sayarak liste dayatmaya kalkışan bir adayla seçime gitmek şahsım ve Karaisalı halkı için saygısızlık olacak idi.

Teşkilat ile hareket etmek yerine kendi ailesiyle birlikte hareket eden ve tüm kararları aile içinde alan bir adayla seçim kazanılacağına olan inancım da gittikçe zayıflamaktadır."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal