İyi Haberler Geliyor! Manavgat ve Köyceğiz'deki Son Durum Belli Oldu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 9 günde 44 ilde 191 yangının kontrol altına alındığı, 6 ilde 13 yangının ise devam ettiğini duyurdu.

06.08.2021-09:22 - (Son Güncelleme: 06.08.2021-10:35) İyi Haberler Geliyor! Manavgat ve Köyceğiz'deki Son Durum Belli Oldu

Muğla'nın Milas ilçesindeki Kemerköy Termik Santrali'nin tel örgülerine kadar ulaşan orman yangınında bir facia yaşanması önlendi. Milas'ta Türkevleri Mahallesi'nde çıkan orman yangını, rüzgar ve farklı bölgelere saçılan kozalak parçalarının tutuşması nedeni ile geniş bir bölgeye yayıldı. Yangın, Kemerköy Termik Santrali'nin bahçesini bulunan tel örgülerine kadar ilerlerken, facianın eşiğinden dönüldü. Alınan güvenlik tedbirleriyle Ören Mahallesi'nde bulunan termik santrale giden yol, polis ve jandarma ekipleri tarafından kapatıldı.

191 YANGIN KONTROL ALTINDA 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 9 günde 44 ilde 191 yangının kontrol altına alındığı, 6 ilde 13 yangının ise devam ettiğini duyurdu.

BÜYÜK BİR ÖZVERİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 28 Temmuz- 5 Ağustos arasındaki orman yangınları detay durumunu Twitter hesabından açıkladı. Pakdemirli  yapıtığı açıklıklamasında, "Ormanın kahramanlarının 6 ilde 13 adet orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor. Son 9 günde ise 44 ilde 191 orman yangını kontrol altına alındı" dedi.

YANGINLARIN DEVAM ETTİĞİ YERLER

Yangınların detay durumuna göre ise Adana'nın Salimbeyli ilçesinde 1 yangın, Antalya'nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde 2 yangın, Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere, Yılanlı ve Seydikemer 7 yangın, Aydın'ın Karacasu ilçesinde 1, Isparta'nın Sütçüler ilçesinde 1 ve Denizli'nin Güney ilçesinde 1 yangın devam ediyor.

TERMİK SANTRALDEN TEKNELERLE TAHLİYE EDİLDİLER

Alevlerin santrale kadar gelmesinden sonra Ören'deki vatandaşlar tüm gece sahil güvenlik tekneleri ile bölgeden tahliye edilerek Bodrum'a götürüldü. Bazı vatandaşlar da özel araçları ile bölgeden ayrıldı. 11 saati bulan yangına çok sayıda arazöz, itfaiye aracı, TOMA ve su tankeriyle müdahale edildi. Alevlerin termik santralin ana binası ve üniteleri ile sosyal tesislere ulaşmasının önlendi. Yangın sabah saatlerinde tamamen kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları yapıldı.

'GEREKLİ TÜM ADIMLAR ATILDI'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından Kemerköy Termik Santrali ile ilgili yaptığı açıklamada, yangın bölgesinde herhangi bir can kaybı yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alındığını vurgulayarak, "Hadisenin bu noktaya gelebileceği öngörüldüğü için Kemerköy Santrali kontrollü devre dışı bırakılmış, personel tahliyesi ivedilikle gerçekleştirilmiştir. Tahliyenin ardından itfaiye ekiplerince durum tespiti için santralde incelemeler yapılmış ve santraldeki ana ünitelerde ciddi bir hasar meydana gelmediği anlaşılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Bir başka açıdan yangın alanlarındaki son durum 

'YANGIN ORADAYSA BİZ BURADAYIZ'

Antalya Manavgat Taşağıl köyünde tarlalarından yükselen alevler, köy içindeki evlerin çevresine sıçramaya başladı. Bu sırada herkes panik halinde itfaiyecilerle birlikte mücadeleye hazırlanırken "Yangın oradaysa biz de buradayız" diye bir ses yükseldi. İbrahim Kaçar'ın eşi ağlarken söylediği bu sözlerle herkes mücadele etmeye başladı.

Kaçar, iki oğlu ve yeğeniyle birlikte su bidonu, kazma, kürek, kesi motoru gibi ellerinde ne varsa hazırlıklarını yaptı. Komşuları da tarla sulama motorlarıyla yangın gelebilecek tarlaları ıslatırken, bahçelerdeki ağaçlar kesilerek alev almasının önüne geçildi. İtfaiye araçları ve helikopterler rüzgarla birlikte yükselen alevleri kontrol altına almak için uğraşırken, iş makinesi getirilerek setler oluşturuldu. Köydeki yangın iki saat içinde kontrol altına alındı. 

'HEP BİRLİKTE SÖNDÜRDÜK'

Cesaret ve kararlılık ile yangının söndürülmesinde pay sahibi olan İbrahim Kaçar, "Yangını köylülerle birlikte mücadele ederek söndürdük. Korksak ne yapacağız. Ecel gelmişse ötesi var mı? O gün hanım ağlarken, 'kaderde ne varsa onu yaşayacağız' dedim. Traktörle, pet şişeyle, elimizde ne varsa yangına girdik. Yine olsa yine yaparız" diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal