Ivermectin Nedir?

Bilim insanları parazitleri öldürücü etkiye sahip olan Ivermectin'in laboratuvar ortamında Covid-19 virüsünü 48 saat içerisinde öldürdüğünü açıkladı. Peki, parazit öldürücü Ivermectin nedir? Detaylar haberimizde…

07.04.2020-11:16 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-12:40) Ivermectin Nedir?

Çin'in Wuhan kentine ortaya çıkan ve binlerce kişinin ölümüne sebep olan Coronavirüsü tedavi için ilaç ve aşı çalışmaları devam ediyor. Dünya’nın Coronavirüse karşı mücadelesi devam ederken umut vadeden bir haber Avustralyalı bilim insanlarından geldi. Avustralyalı bilim insanları parazit öldürücü tablet Ivermectin'in laboratuvar ortamında Coronavirüsü 48 saat içerisinde öldürdüğünü açıkladı.

IVERMECTIN CORONAVİRÜSE KARŞI ETKİLİ Mİ?

Melbourne şehrindeki Monash Üniversitesi'nde görevli olan araştırmacıların laboratuvar ortamında yaptığı test sonuçlarına göre bir doz Ivermectin, Covid-19 virüsünün hücrelerin içerisinde büyümesini engellediğini kanıtladı.

Üniversitenin Biyokimya Keşif Enstitüsü Başkanı Dr. Kylie Wagstaff yaptığı açıklamada, "Yaptığımız deneylerde bir doz ilaç (Ivermectin) 24 saat içerisinde Covid-19'a ait RNA virüslerini büyük ölçüde azaltıyor ve 48 saatte de tamamen yok ediyor," dedi.

IVERMECTIN NEDİR?

Ivermectin, genellikle köpeklerde oluşan parazitlerden korumanın yanı sıra pek çok parazit istilasının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Bu hastalıklar arasında baş biti, uyuz, nehir körlüğü, strongiloidiazis, trikuriazis, askariazis ve lenfatik filariasis de bulunmaktadır. Dış istilalar için ağızdan alınabilir ya da direk olarak cilde uygulanabilir. Bunun yanında virüs kaynaklı AIDS (HIV virüsü), grip, dengue ateşi gibi hastalıların tedavisinde de kullanılır.

‘YAN ETKİSİ YOK’

İç Hastalıklar Uzman Dr. Gürkan Kubilay, Ivermectin'in parazitlere karşı kullanılan bir ilaç olduğunu ve veterinerlerin sık kullandığını belirtti. Kubilay, Ivermectin'in 48 saatte Covid-19 virüsünün çoğalmasını durduğunu vurgulayarak, "72 saat sonra bile virüs yeniden üremiyor" dedi. Kubilay'ın aktardığı bilgilere göre ilacın herhangi bir yan etkisi bulunmamakla beraber Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylı.

IVERMECTIN'İN ÜCRETLİ Mİ?

Coronavirüsün özel olarak üretildiği ve yüksek maliyetli bir ilaç ile tedavi edileceği iddia ediliyordu. Ivermectin de esasen bir uyuz ilacıdır. Veterinerler tarafından çok sık kullanılan bir ilaçtır. Dünyada ortalama satış fiyat 12 cent. Dünyanın en ucuz ilaçlarından biridir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal