İTT Bugün İstanbul'da Toplanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla Kudüs için İstanbul'da bir araya gelecek İİT İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı'na 40'tan fazla İslam devletinden temsilcinin katılımı planlanıyor.

18.05.2018-00:04 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-23:59) İTT Bugün İstanbul'da Toplanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin'deki son yaşananların sonrasında yaptığı çağrı üzerine İstanbul'da bir araya gelecek İİT İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı'na 40'tan fazla İslam devletinden katılımın olması hedefleniyor.

Türkiye'nin dönem başkanlığında İstanbul'da gerçekleştirilecek İİT İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı'na, 13 devlet ve hükümet başkanı, 2 cumhurbaşkanı yardımcısı, 3 başbakan yardımcısı ile 12 dışişleri bakanının yanı sıra 11 devletten üst düzey diplomat ve misyon şefinin teşrif etmesi öngörülüyor.

İstanbul’da yapılacak zirveye, devlet ve hükümet başkanı seviyesinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Ürdün Kralı 2. Abdullah, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, Gine Bissau Devlet Başkanı Jose Mario Vaz ve Gine Cumhurbaşkanı Alpha Gonde, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Veled Abdulaziz, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi ve Kırgızistan Başbakanı Muhammedkalıy Abılgaziyev'in teşrif etmesi öngörülüyor.

Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Yusuf Kalla ve Gambiya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Aja Fatoumatta Tambajang, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Somali Başbakan Yardımcısı Mehdi Muhammed Culid, Yemen Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi'nin de zirvede devletlerini temsil etmesi planlanıyor.

İİT Olağanüstü Toplantısı çerçevesinde Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah ve İİT Genel Sekreteri Yusuf bin Ahmed el-Useymin İstanbul'a bugün uçakla indi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal