İTO’dan 'Covid-19 Aklımda' Kampanyası

İstanbul Ticaret Odası (İTO), coronavirüs sonrası kapılarını tekrar açacak mağazalar ve iş yerlerine yerleştirilmesi için uyarı mesajları barındıran görsel uygulamalar hazırladı.

08.05.2020-13:35 - (Son Güncelleme: 08.05.2020-13:37) İTO’dan 'Covid-19 Aklımda' Kampanyası
İstanbul Ticaret Odası (İTO), coronavirüs sonrası kapılarını tekrar açacak mağazalar ve iş yerlerine yerleştirilmesi için uyarı mesajları barındıran görsel uygulamalar hazırladı.

Mağaza ile dükkan kapılarıyla iç kısımlarına koyulacak uyarı sloganlarının, salgın sonrası ‘yeni normal’in problemsiz uygulanmasında yol gösterici olması amaçlanıyor.

Bilhassa müşterinin yoğun olarak olduğu yerlere koyulacak görsellerde, “Covid aklımda, temassız kart kullanmayı unutma”, “Gönlünüz ferah, kartınız temassız olsun", "Aramızda 1.5 metrenin lafı mı olur?", “Covid aklımda, daha çok görüşmek için 14 kuralı unutma” gibi ifadeler yer alacak. Görseller, isteyen firmaların kolayca ulaşıp kullanmaları için İTO’nun web sayfası www.ito.org.tr’de de paylaşıldı.

“HER TEDBİR, OLASI İKİNCİ DALGAYA ÖNLEM OLACAK”

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, açıklamasında, “Covid aklımda diyerek, tıpkı lades oyununda olduğu gibi ‘aklımda’ sözcüğünü uyarı mesajlarıyla canlı tutmayı amaçladık. Mağazalar yeniden açıldığında alacağımız her tedbir, olası ikinci salgın dalgasıyla karşı karşıya kalmamamıza katkıda bulunacak, olası ikinci dalgaya önlem olacak” ifadelerini kullandı.

Uyulması gereken kuralların tezgahın önündeki müşteriyi de, ardındaki personeli de güven ve sağlık içinde tutacağını belirten Avdagiç, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın açıkladığı kademeli normalleşmeyi tamamlayacak tedbirleri hepimiz uygulamalıyız” dedi.

Şekib Avdagiç, şu açıklamada bulundu:

“Mağazalarımız, restoranlar, berberler, imalat yerleri Kovid-19'dan sonra yeni alışveriş trendlerine hem kendilerini hem de müşterilerini hazırlıyor. Pandemiye karşı başarılı mücadelelerden birini yürüten ve diğer ülkelere örnek olan Türkiye’nin, normalleşme sürecinde de bu başarıyı göstermesi, uyarıları aklımızdan çıkarmamamızla mümkün olacaktır. Yeniden açılış olduğunda mağazanın düzenlenmesinden kuyruk yönetimine kadar birçok konu gündeme gelecek. Bu iş yerlerinde, işverenlerimizin de çalışanlarımızın da müşterilerimizin de ayrı ayrı dikkat edecekleri kurallar var. Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulu’nun açıklamalarına harfiyen uymaya devam etmeliyiz.”
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal