İtalyan Komutana 'Türkiye' Şoku!

Türkiye’den Libya’ya doğru yol alan bir kargo gemisini Yunan fırkateyni durdurmak istedi. Türkiye’ye ait savaş gemisi uyarı anonsu yaptı.

11.06.2020-09:44 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-09:42) İtalyan Komutana 'Türkiye' Şoku!

CNN Greece’in servis ettiği habere göre, dün Türkiye’den Libya’ya yol alan bir kargo gemisi, Avrupa Birliği’nin Libya’ya yönelik silah ambargosunu kontrol etmek için başlattığı “İrini” operasyonu nedeniyle Yunanistan’a ait fırkayken tarafından Girit açıklarında durdurulmaya çalışıldı.

HER ŞEYİ BİTİREN ANONS

Operasyonun başındaki İtalyan komutan, Yunan gemisinden helikopter çıkartarak geminin kontrol edilmesini talep etti Tanzanya bandıralı “Çirkin” adındaki kargo gemisine Yunanistan’a ait helikopterin yaklaşmasıyla, Türk Deniz Kuvvetleri’nin savaş gemileri düğmeye bastı. Bölgede bulunan Türk fırkateyninden, müdahale etme hazırlığındaki güçlere, “Bu gemi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti koruması altındadır” uyarısında bulunuldu.

İTALYAN KOMUTAN HELİKOPTERİ GERİ ÇEKTİ

Yaşanan bu gelişme sonrası İtalyan komutanın helikopteri geri çektiği kaydedilirken, uyarı sonrası Yunanistan’a ait helikopterin geri döndüğü belirtildi. Kargo gemisine de Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait 3 savaş gemisinin eşlik ettiği ve Libya’ya gitmeyi sürdürdüğü ifade edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HADDİNİ BİL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos’un, “Türkiye ile çatışmaya hazırız” ifadelerine, “Yunanistan boş durmuyor, kuru sıkı atıyor. Türkiye’ye laf atılır mı? Haddini bil. Bilmezsen Türkiye’nin yapacağı şey bellidir” şeklinde karşılık vermişti.

Yunanistan basını da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerini, “Erdoğan, Yunanistan’a meydan okudu” başlığı atarak vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal