İtalyan Gazetesinden Türkiye Ekonomisine Övgü Geldi

Avrupa’nın en popüler ve itibarlı ekonomi gazetesi ‘İl Sole 24 Ore’, Türkiye ekonomisinin pandemi sürecindeki performansına dair önemli bir yazı yayınladı. Roberto Bongiorni gazetedeki yazısında' Türkiye G20'de Çin'den sonra en çok büyüyen ikinci ülke oldu’ ifadelerine yer verdi.

17.03.2021-15:14 - (Son Güncelleme: 17.03.2021-15:14) İtalyan Gazetesinden Türkiye Ekonomisine Övgü Geldi

Türkiye ekonomisi pandemi sürecine rağmen 2020'de yüzde 1,8, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 5,9 yükseldi. Muhalefet her ne kadar ‘kriz’ söylemlerini ağzından düşürmese de yükselen rakamlar dünya çapında övgüyle karşılandı.


TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİ İÇİN ÇARPICI YAZI KALEME ALDI

Roberto Bongiorni, Avrupa'nın popüler ekonomi gazetelerinden biri 'İl Sole 24 Ore'de Türkiye'nin pandemi dönemi ekonomik performansına ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

SALGINA RAĞMEN 4. ÇEYREKTE YÜZDE 5,9 BÜYÜDÜ

Roberto Bongiorni yazdığı yazıda, ‘Türkiye koronavirüs salgınına rağmen 4. çeyrekte yüzde 5,9 büyüdü. G20'de yalnızca Çin Türkiye'den daha başarılı oldu.’ dedi. Büyüme rakamlarına vurgu yapılan yazıda, ‘Pandemiye rağmen ekonomik eğilim herkesi şaşırttı.’ ifadelerine yer verildi.


SON SEKİZ YILDA 80 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Sağlık alanına yapılan yatırımlara da yer verilen yazıda, Türkiye'nin son sekiz yılda kamu ve özel projelere 80 milyar dolar yatırım yaptığı dikkat çekti.

BÜYÜMEDEN BAHSEDİLİNCE ALAY EDİLİYORDU

Türk Ekonomisi, performansıyla dünyayı şaşkına uğrattı. Ekonomide 2020'nin son çeyreğinde % 5,9 büyüme kaydettiği belirtilen yazıda ‘Salgının dünyayı felç ettiği bu zamanlarda, biri ekonomik büyümeden bahsetmiş olsaydı alay edilmese bile saflıkla suçlanırdı.’ yorumuna yer verildi. Ekonomide üretkenliğin önemli ölçüde yükseldiği yazılan haberde, hükümet tarafından son zamanlarda yürürlüğe koyulan tedbirlerin işe yaradığı vurgulandı.

KASIM AYINDA 87 MİLYAR DOLAR OLAN REZERV, ŞUBAT AYINDA 95,5 MİLYAR DOLARA ÇIKTI

Rezervlere dair son duruma dikkat çekilen yazıda, ‘Krizin en endişe verici belirtilerinden biri olan likidite krizi de yavaş yavaş azalmaktadır. Bu, rezervlerin durumundan da görülebilir. Geçen Kasım ayında 87 milyar dolar olan rezerv, Şubat ayında 95,5 milyar dolara çıktı.’ denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal