İtalyan Belediye Başkanı Sokağa Çıkanlara Tepki Gösterdi

İtalya’nın Delia kabasının Belediye Başkanı Bancheri, coronavirüs salgınına rağmen sokağa çıkan vatandaşlara, sosyal medyadan paylaştığı görüntülü mesajla tepki gösterdi.

21.03.2020-15:21 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-15:35)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs, İtalya'da hayatı durma noktasına getirdi. Virüsün en çok etkilediği yer olan İtalya'da ölüm sayısı Çin'i geçerken, hala sokağa çıkma uyarısına uymayan insanlar var. İtalya’nın Sicilya Adası’ndaki Delia kasabasının Belediye Başkanı Gianfilippo Bancheri, sosyal medyada hesabından görüntülü bir mesaj paylaşarak, sokağa çıkan vatandaşlara tepki gösterdi.

Benzin istasyonlarına giden vatandaşlar için konuşan belediye başkanı, "Yetkililer karantinada, evinizde oturun diye yalvarıyorken, benzin alıp ne yapacaksınız?" ifadesini kullandı.

"BU KADAR İNSAN ANİDEN SPOR AŞIĞI OLDU"

Açıklamalarına devam eden Bancheri, "Ben 20 yıl boyunca koştum, spor yaptım. Bu zamana kadar çevremde en fazla 20 kişinin koştuğunu gördüm. Şimdi kentteki herkes aniden sporsever oldu. Bu kadar insan aniden spor aşığı oldu. İnsanlar ev partileri yapıyor. ‘Güzel günler gelecek’ afişi hazırlamak için 20 kişi bir araya geliyor. Virüs böyle yayılıyor. 'Her şey güzel olacak” diyorsunuz, ancak böyle davranarak, insanların sağlını tehlikeye atarak nasıl güzel olacak?" şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal