İtalya'da Yeni Bir Mutasyon Tespit Edildi

Akdeniz ülkesi İtalya'da Afrika'dan dönen ve koronavirüs testi pozitif çıkan bir kişi de daha önce hiç görülmemiş bir mutasyon türü tespit edildi.

17.02.2021-22:27 - (Son Güncelleme: 17.02.2021-22:25) İtalya'da Yeni Bir Mutasyon Tespit Edildi

İtalya'nın Campania Bölgesi'ndeki yetkililerin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Napoli’deki 2. Federico Üniversitesi ve Pascale Enstitüsünün çalışmasıyla ülkede yeni bir mutasyon tespit edildiği açıklandı.

Söz konusu mutasyonun Afrika'dan dönen ve testleri pozitif çıkan bir yolcuda belirlendiği vurgulanırken, söz konusu mutasyonun İtalya'da şu ana kadar hiç tanımlanmayan yeni bir mutasyon türü olduğu açıklandı.

Söz konusu mutasyon varyantının İtalya'da daha önceki varyantlarla herhangi bir benzerlik göstermediği vurgulanırken, etkisi hakkında henüz bilgi olmadığı kaydedildi.

İtalyan Basını, Napoli’de tespit edilen ve 'B.1525' adıyla anılan bu türden İngiltere'de sadece 32 vaka bulunduğu, Nijerya, Danimarka ve ABD’de ise birkaç vaka bulunduğunu yazdı.

'İTALYA'DA SON DURUM'

Avrupa kıtasında İngiltere ve Fransa'nın ardından salgında en çok etkilenen 3.ülke olan İtalya'da son 24 saatte yapılan 294 bin 411 testte 12 bin 74 kişiye koronavirüs tanısı konulurken. Toplam vaka sayısı ise 2 milyon 751 bin 657'ye ulaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal