İtalya'da Muhabir Coronavirüs Hastalarının Olduğu Hastaneye Girdi

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını, birçok ülkede etkili olurken, İtalya virüsten dolayı en çok ölüm yaşanan ülke oldu. Ülkedeki durumu ise coronavirüs hastalarının olduğu hastaneye giren muhabir aktardı.

20.03.2020-10:52 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-11:07)

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs, kısa sürede pandemiye döndü ve sınırlarını aşarak birçok ülkeye sıçradı. Çin'den sonra virüsten en çok etkilenen ülkeler İtalya ve İran olurken, İtalya virüsün yeni merkez üssü konumuna geldi. Virüs buradan birçok Avrupa ülkesine yayılırken, coronavirüs kaynaklı ölümün en çok yaşandığı ülke İtalya oldu. 

Ülkenin sağlık sistemi çökme noktasına gelirken, bir muhabir coronavirüs hastalarının bulunduğu hastaneye girerek, içler acısı durumu ekranlara taşıdı. Koruyucu kıyafetler eşliğinde hastaneye giren muhabir, hastanedeki durumun ne kadar vahim olduğunu gösterdi. Görüntülerde, koridorlarda bile hastaların olması dikkatlerden kaçmadı. 

"BU KADAR YIKICI OLACAĞINI TAHMİN EDEMEZDİK"

İtalya'da şu ana kadar coronavirüsten dolayı 3 bin 405 kişi yaşamını yitirirken, vaka sayısı da 41 bin 035 olarak kayıtlara geçti. İtalya'daki durumla ilgili olarak açıklama yapan bir hastanenin yöneticisi, "Kendimizi Çin’dekine benzer görüntülere psikolojik olarak hazırlamıştık. Fakat durumun bu kadar yıkıcı olduğunu tahmin edemezdik." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal