İtalya'da Korona Virüsü Sebebiyle İlk Ölüm

İtalya'da yeni tip korona virüsü (Covid-19) sebebiyle ilk ölüm kayıtlara geçti.

22.02.2020-09:06 - (Son Güncelleme: 22.02.2020-09:34) İtalya'da Korona Virüsü Sebebiyle İlk Ölüm

İtalya'da yeni tip korona virüsü (Covid-19) sebebiyle ilk ölüm kayıtlara geçti.

Kovid-19 salgını sebebiyle vaka sayısının bir günde çift haneli sayılara kadar ilerlediği ülkenin kuzeyinde müşahade altında olan 78 yaşındaki erkek hastanın akşam saatlerinde hayatını kaybettiği duyuruldu.

Veneto Bölgesel Yönetim Başkanı Luca Zaia, tarafından yapılan bilgilendirmede, Padavo kentinde korona virüs testi yapılan ve sonuçları bugün kesinleşen 2 kişiden biri olan 78 yaşındaki emekli duvar ustasının 10 gündür kontrol altında tutulduğu hastanede akşam saatlerinde yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Zaia, 78 yaşındaki hastayı başka bir hastaneye göndermeyi planladıklarını fakat buna zaman kalmadığını bildirdi.

Bunun yanı sıra, Brüksel’de bütçe temasıyla bir araya gelen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi çıkışında, basını açıklaması yapan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, "Yeni vakalar olmasına rağmen durum kontrol altında. Halkımız endişelenmemeli. Bir planımız var ve onu uyguluyoruz." dedi.

Conte, Brüksel’de gerçekleşen zirvenden sonra gece yarısı acil durum toplantısı için Roma'da Sivil Savunma Genel Müdürlüğüne doğru hareket ederken yaptığı açıklamada "Gerekli tüm önlemler alındı, gerekirse başka önlemler de almaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal