İtalya’da korkunç anlar: Hava kuvvetlerine ait uçak düştü! Ölü ve yaralılar var

İtalya Hava Kuvvetleri’nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği selamlama uçuşunu gerçekleştiren akrobasi timi, Vercelli ve Collegno beldelerindeki gösterileri öncesindeki prova uçuşu için Torino Caselle Havalimanı'ndan kalkış yaptığı sırada kaza yaptı. Detaylar haberimizde…

17.09.2023-09:49 - (Son Güncelleme: 17.09.2023-09:49)

İtalya Hava Kuvvetleri’nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği selamlama uçuşunu gerçekleştiren akrobasi timi, Vercelli ve Collegno beldelerindeki gösterileri öncesindeki prova uçuşu için Torino Caselle Havalimanı'ndan kalkış yaptığı sırada kaza yaptı.

Pilot fırlatma koltuğuyla hayatta kaldı

Haber7’nin yer verdiğine göre; Akşam üstü saatlerinde prova uçuşu için beşerli iki kol halinde kalkış yapan "Frecce Tricolori" timinden uçak, kalkış sırasında irtifa kaybederek düştü. Uçağın pilotu, fırlatma koltuğu sayesinde uçaktan atlayarak kurtuldu.

İtalya Uçak Kazası

5 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti

İtalyan basınındaki haberlerde, pilotun hafif şekilde yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Uçağın düştüğü sırada olay yerinde bulunan 2 çocuklu 4 kişilik aileden, 5 yaşındaki kız çocuğunun hayatını kaybettiği, ailenin geri kalanının ise yaralı halde hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Tüm uçuşlar askıya alındı

İtalyan basınında, uçağın düşüş anına ilişkin amatör çekim görüntüleri de paylaşıldı.

Kazanın ardından Frecce Tricolori'nin tüm gösteri uçuşları askıya alınırken, Caselle Havalimanı da geçici olarak hava ulaşımına kapatıldı.

İtalyan Aermacchi yapımı MB-339 model uçakları kullanan Frecce Tricolori akrobasi timi, uçuşlarını genellikle 10 uçakla icra ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal