İtalya'da Covid-19 Salgın Eğrisindeki Düşüş Devam Ediyor

İtalya Yüksek Sağlık Enstitüsü Başkanı Brusaferro, ülke çapında yeni tip coronavirüs tespit edilenlere yönelik eğrinin istikrarlı şekilde düşüş eğiliminde olduğunu dile getirdi.

22.05.2020-16:35 - (Son Güncelleme: 22.05.2020-16:34) İtalya'da Covid-19 Salgın Eğrisindeki Düşüş Devam Ediyor

İtalya Yüksek Sağlık Enstitüsü Başkanı Brusaferro, ülke çapında yeni tip coronavirüs tespit edilenlere yönelik eğrinin istikrarlı şekilde düşüş eğiliminde olduğunu dile getirdi.

İtalya’nın başkenti Roma'da coronavirüsle ilgili haftalık verilerin duyurulduğu basın toplantısında söz alan İtalya Yüksek Sağlık Enstitüsü Başkanı Prof. Silvio Brusaferro, "Salgın eğrisi, istikrarlı biçimde düşmekte" diye konuştu.

Prof. Brusaferro, ülke çapındaki bütün bölgelerde vaka sayılarında yaşanan düşüşün birbirinden farklı olsa bile devam ettiğini fakat bölgelerde coronavirüse ilişkin gidişatın ülkeyi üçe ayırdığını dile getirdi.

Covid-19’un en fazla vurduğu Lombardiya bölgesinde de vaka sayılarının düşüşte olduğunu kaydeden Prof. Brusaferro, "Bu olumlu bir işaret" diye konuştu.

Prof. Brusaferro, "Düşüşe rağmen virüsün etrafta dolaşımı sürüyor. Kişisel tedbirlerin gevşetilmesine izin veremeyiz" ifadelerini kullandı.

Silvio Brusaferro, daha sonraki haftalarda vakaların artabileceğini fakat zamanında bu duruma karşı tedbir alabileceklerini söyledi.

Toplantıya katılım gösteren İtalya Eczacılar Ajansı (AIFA) Genel Direktörü Nicola Magrini de aşı hususunda ilerleme olan 5-6 çalışma olduğunu aktarırken, ilk aşının 2021 yılının bahar veya yaz aylarına çıkabileceğini ümit ettiğini kaydetti.

Ayrıca ülkenin Sağlık Bakanı Roberto Speranza da Covid-19’la ilgili verilerin cesaret verici şekilde ilerlediğini, İtalya’nın, 4 Mayıs’ta başlayan aşamalı bir şekilde normalleşme dönemine ayak uydurduğunu dile getirdi.

Basın toplantısında, incelenen 31 bin 17 can kaybının yüzde 95,3'ünü 60 yaş ve üzeri grup oluşturduğu kaydedildi. Bu grup içerisinde, virüsün en fazla etkili olduğu yaş aralığının ise yüzde 40,9 (12 bin 691 kişi) ile 80-89 yaş grubu olduğu belirtildi. Yeni tip coronavirüs tespit edilen kişilerin yaş ortalamasının ise 62 olduğu bilgisi verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal