İtalya Uçuşlarını Durdurma Kararı Aldı!

Uzun zamandır mali zorluklarla savaşan İtalya'nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Alitaila uçuşlarını durdurma kararı aldı.

30.08.2021-15:48 - (Son Güncelleme: 30.08.2021-16:49) İtalya Uçuşlarını Durdurma Kararı Aldı!

Koronavirüs pandemi sürecinde mali zorluklarla başbaşa kalan İtalya'nın bayrak taşıyıcı havayolu firması Alitalia artık bilet düzenlemeyeceği kararını duyurdu. 15 Ekim'den sonraki  uçuşlarında bilet satmayı kesen  Alitaila'nın yerini farklı bir logoya sahip olan ve daha küçük bir şirket olan ITA alacak.

İtalyanlar tarafından ''kanatlı ok'' olarak bilinen Alitalia, 75 yıl önce kurulmuştu. Uçaklarında bulunan italyan bayrağı renkleri ve büyük ''A'' şeklindeki logoları İtalya'nın denizaşırı ülkelerdeki en tanınmış sembollerinden birine sahipti.


1950 yıllarında kabin görevlileri moda evi Sorelle Fontana tarafından tasarlanan üniformaları giyiyordu. Daha sonraki yıllarda Delia Biagiotti, Alberto Fabiani, Renato Balestra ve Giorgio Armani'den oluşan etkileyici bir kadro, şık kıyafetler ve konforlu koltuklar yarattı.

ŞİRKET İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Alitalia havayolu şirketi uzunca bir zamandır mali olarak sorunlar yaşıyordu. İtalya hükümeti, şirketi iflastan kurtarmak adına milyarlarca yardımda bulunmuştu. Buna rağmen şirket 2017 yılında iflas bayrağını çekti. Pandemininde ortaya çıkmasıyla şirket batmanın eşiğine geldi ve sonları kaçınılmaz oldu. 2020 yılında pandeminin gereklilikleriyle birlikte uçuşların olmaması ve daha sonrasında yolcu sayılarının normal seviyeye ulaşamaması  iflasın eşiğindeki şirket için son nokta oldu.


ÇALIŞANLARA NE OLACAĞI HENÜZ BELLİ DEĞİL

Alitalia havayolu şirketi, yaklaşık 10 bin çalışana istihdam sağlıyor. Bu çalışanlara ne olacağı henüz belli değil. 2008’e kadar tamamen devlete ait olan şirket, 2013’ten beri dolaylı olarak devlete ait bir şirket aracılığıyla kontrol ediliyordu.


YENİ BAYRAK TAŞIYICI: ITA

Italia Transporto Aereo (ITA), İtalya’nın yeni bayrak taşıyıcı firması olacak. ITA; Milano ve Roma’dan New York’a ve Roma’dan Tokyo, Boston ve Miami’ye uçuşlar düzenlemeyi planladığını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal