İtalya Teknik Direktörü Roberto Mancini, Türkiye maçında Cengiz Ünder'in performansından çok etkilendiğini söyledi

İtalya Teknik Direktörü Roberto Mancini, Türkiye karşısında geriye düştükleri karşılaşmada sahadan 3-2 galip ayrılmalarının ardından açıklamalarda bulundu. A Milli Takım'dan Cengiz Ünder'in performansının kendisini çok etkilediğini söyledi.

30.03.2022-11:17 - (Son Güncelleme: 30.03.2022-12:06)

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri Play-Off karşılaşmasında geçtiğimiz günlerde taraftarı önünde Kuzey Makedonya'dan yediği son dakika golüyle turnuvaya gitme şansını elinden kaçıran İtalya'da hayal kırıklığı halen devam ediyor. İtalya, formalite bir müsabakaya dönen Türkiye karşılaşmasında geriye düşmesine rağmen sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılmayı başardı.

Roberto Mancini'den açıklamalar

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ardından İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Roberto Mancini açıklamalarda bulundu. Mancini aldıkları galibiyetin ardından düzenlemiş olduğu basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda ;


'Genç oyuncularımıza şans verdik'

Bugün çok önemli bir takıma karşı galip geldik. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Bugün fazla süre almayan oyuncularımızı sahaya sürdük. Genç oyuncularımızı sahaya sürdük ki aslında takımımız da genç oyunculardan kurulu. Halen gelişmekte olan oyuncularımız çok. Bu maçı geride bıraktık. Önümüzdeki birkaç günü sakin geçirmeliyiz. Daha sonra durum değerlendirmesi yapmak lazım. Genç oyuncuların bir arada daha fazla oynamaları gerekiyor. Zaten rakibimiz birazcık ileri bölgede baskı yaptığında ilk 10 dakika çok çok zorlandık, onu da hepimiz gördük ama daha sonra oyunu dengelemesini bildik. Zaten gördüğünüz gibi golden sonra da gelen bir özgüven oldu. Bunlar genç oyuncular tabii ki de zamanla hatalarını telafi edecekler. Kendilerini geliştirecekler. Önemli olan da bu.

'Cengiz Ünder beni çok etkiledi'

İtalyan oyuncular da Türkiye'de oynadıkları için çok çok şanslılar. Ben zaten bir Türkiye hayranıyım. Burada çalışmak çok büyük bir şans. Galatasaray'da güzel anılarım oldu. Türkiye de iyi oyunculardan kurulu ve Cengiz Ünder beni etkiledi.

Millilerimizin oyun sistemi hakkında

Türkiye, bugün bize karşı uygulanan sistemle, Portekiz'e de aynı şekilde çıkılmış. Türkiye, çok yetenekli ve genç oyunculara sahip, bu çok önemli. Çünkü hem öğrenme açılarından hem de geliştirme açılarından önlerinin çok açık olduğunu düşünüyorum.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal