İtalya Sağlık Çalışanları Coronavirüsü Anlattı

Çin'den sonra virüsten en çok etkilenen ülkeler arasında bulunan İtalya'da hayat durma noktasına gelirken, İtalya sağlık çalışanları coronavirüsü anlattı. Hemşirelerden biri durumu savaşa benzetti ve "Henüz düşmanın kim olduğunu tam bilemediğimiz için savaşması da çok zor." dedi.

13.03.2020-18:06 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-17:56) İtalya Sağlık Çalışanları Coronavirüsü Anlattı

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını dünyanın birçok ülkesini etkiledi. Çin'den sonra salgından en çok etkilenen ülkelerin başında ise İtalya geldi. İtalya'da alınan önlemler kapsamında serbest dolaşım hakkı kısıtlandı ve ülke kayıp şehre döndü.

Yapılan son açıklamalara göre İtalya’da hayatını kaybedenlerin sayısı bin 16’ya yükselirken, dünya genelindeki sayı ise 5 bin 116’ya çıktı. Hastalığa karşı mücadele veren sağlık çalışanları ise yaşananlarla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Emilia-Romagna bölgesindeki Piacenza Hastanesi’nde çalışan hemşire Roberta Re, İngiliz The Guardian gazetesine açıklama yaptı. Salgın sürecinde 59 yaşındaki bir doktor arkadaşını kaybeden Re, virüsle mücadeleyi savaşa benzetti.

"DÜNYA SAVAŞIYLA KIYASLAYABİLİRİM"

Re, yaptığı açıklamada "Yaşadığımız bu tecrübeyi dünya savaşıyla kıyaslayabilirim. Ancak bu savaşta geleneksel silahlarla mücadele edilemiyor. Henüz düşmanın kim olduğunu tam bilemediğimiz için savaşması da çok zor. İşlerin daha da kötüye gitmemesi için tek silahımız Çin’deki gibi evde kalmak ve kurallara uymak." dedi.



SAATLERCE ÇALIŞAN HEMŞİRELERİN YÜZLERİ YARA OLDU

Sosyal medyada da doktor ve hemşirelerin paylaşımları gündeme oturdu. Milano kentinde Alessia Bonari isimli hemşire, saatler süren mesainin ardından maskenin yüzünde oluşturduğu yaraları gözler önüne serdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal