İtalya ile Türkiye görüşmesinin detayları ortaya çıktı: Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 Zirvesi’ne gidiyor

Türkiye, 13 ile 15 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan G7 Zirvesi’ne davet edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başkanı Meloni ile yaptığı telefon görüşmesinde, G7 Zirvesi’ne katılacağını belirtti. İşte detaylar…

30.05.2024-09:08 - (Son Güncelleme: 30.05.2024-09:16) İtalya ile Türkiye görüşmesinin detayları ortaya çıktı: Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 Zirvesi’ne gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündemi yoğun. Başkan Erdoğan dün  İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kritik görüşmede, Türkiye ile İtalya ilişkilerinin yanı Filistin’de gerçekleşen katliamda ele alındı.

İtalya Türkiye’yi G7 Zirvesi’ne davet etti

Görüşmenin detaylarında dair İtalya’dan yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Türkiye’nin G7 Zirvesi’ne davet edildiği ifade edilirken, telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Meloni'ye, Borgo Egnazia'da yapılacak G7 Zirvesi'ne katılacağını teyit ettiği ve Meloni'nin de davete icabet etmesinden ötürü Erdoğan'a teşekkür ettiği bilgisine de yer verildi. 

G7 Zirvesi, Borgo Egnazia kasabasında

ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7, bu sene 13-15 Haziran tarihlerinde İtalya'nın Puglia Bölgesi'ndeki Borgo Egnazia kasabasında yapılacak.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal