İtalya Corona Virüs Nedeniyle 6 Ay OHAL İlan Etti

İtalya'da ‘coronavirüs’le mücadele için 6 ay olağanüstü hal ilan edildi. Hastalıkla mücadele için ilk aşamada beş milyon euro fon ayırdı.

31.01.2020-15:11 - (Son Güncelleme: 31.01.2020-15:22) İtalya Corona Virüs Nedeniyle 6 Ay OHAL İlan Etti

Yeni tip Coronavirüs ilk olarak Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde 12 Aralık’ta görülmüştü. Kısa zamanda hızla dünyaya yayılan hastalık sebebiyle 213 kişinin öldüğü bildirilmişti.

Virüs bulaşan kişilerin sayısı bin 527’sinin durumu ağır olmak üzere, 9 bin 692’ye yükselirken Dünya Sağlık Örgütü coronavirüs salgını nedeniyle küresel acil durum ilan etmişti. İtalya, ‘coronavirüs’ salgınından dolayı 6 ay boyunca OHAL ilan etti.

IRKÇI EYLEMLERE DÖNÜŞTÜ
Çin’de ortaya çıkan ölümcül coronavirüsü kaynaklı halkta görülen korku ve panik, Çinlilere ırkçı eylemlere dönüşmeye başladı.

Geçtiğimiz hafta sonundan itibaren ülkenin çeşitli şehirlerinden, “Çinli düşmanlığı” temelli sözlü saldırılar gerçekleştiği haberleri gelmeye başladı.

Venedik’te Çinli bir çift, gençlerden oluşan bir grubun kendilerine hakaret ederek tükürdüğünü ifade etti. Yine Venedik’te Çinli bir üniversite öğrencisi trende ırkçı hakaretlerle karşılaştığından şikayet etti. Torino’da bir restoranda, yıllardır İtalya’da yaşayan Çinli bir aile de sözlü saldırıya uğradı.

Başkent Roma’nın da dahil olduğu büyük kentlerde Çin restoranlarının büyük oranda müşteri kaybettikleri bildiriliyor. Roma’nın en ünlü Çin restoranlarından Hang Zhou da Sonia’nın sahibi Zhou Fenxia, “Restoranım 10 yıldır her zaman dolu olurdu, hafta sonları sıra oluşurdu. Bu son bir haftada ise birden bire müşteriler yok oldu” dedi.

Roma’nın en önemli sanat okullarından biri olan Santa Cecilia Konservatuarı da, Uzak Doğulu bütün öğrencilerin derslerini askıya aldı. Tartışma yaratan kararla ilgili olarak bugün La Repubblica gazetesine konuşan Konservatuar Müdürü Roberto Giuliani, ırkçılık suçlamalarını reddetti.

Yabancı karşıtlığıyla suçlanan aşırı sağcı Lig Partisi lideri ve eski İçişleri Bakanı Matteo Salvini ise coronavirüs korkusunu göçmen karşıtı mesaj vermek için kullandı:

Sosyal medyada 6000 kişilik tekne videosunu, “Sağlık için tüm dünya sınırları kapatıyor.İtalya’ya ise rekor sayıda tekne yanaşıyor. Size normal geliyor mu?” yazarak paylaştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal