08.04.2021-23:17 (Son Güncelleme:09.04.2021-01:10)


1

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin ifadelerine sert tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, “Atanmış İtalya Başbakanı Draghi'nin kabul edilemez popülist söylemini ve seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanımız hakkındaki çirkin ve hadsiz ifadelerini kuvvetle kınıyor, kendisine iade ediyoruz” dedi.



2

Altun Draghi'nin açıklamasıyla sınırları aştığını söyleyerek, diktatör arayanların İtalya tarihine bakması gerektiğini söyledi. Altun, "İtalya’nın atanmış Başbakanı, Türk halkının yüzde 52 oy oranıyla Cumhurbaşkanı olarak seçtiği sayın Recep Tayyip Erdoğan’a “diktatör” diyerek haddini aşmıştır. Diplomaside yeri olmayan bu üslubu şiddetle kınıyoruz. Diktatör arayan Mario Draghi İtalya tarihine baksın." ifadelerine yer verdi.



3

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Twitter'da bir paylaşım yaparak Draghi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerini kınadı. Sözcü Kalın, yaptığı açıklamada, "AB Konseyi Başkanı Michel, protokol düzeninde Türkiye'den kaynaklı bir sorun veya kasıt olmadığını açıklamışken, İtalya'nın atanmış Başbakanı Draghi'nin Cumhurbaşkanımıza yönelik sözleri hadsiz ve mesnedsizdir. Bu ifadeyi kınıyor ve behemehal düzeltmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.



4

Olayın ardından İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Gaiani, Başbakan Draghi’nin Erdoğan’a yönelik ifadeleri nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.



5



6



7

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR