İsviçre'nin Türkiye Kararı Belli Oldu

İsviçre Federal Halk Sağlığı Ofisi (BAG), tehlikeli bulduğu ülkeler listesini yeniledi. İsviçre idaresinin Türkiye'ye ilişkin kararı sevindirdi.

02.06.2021-18:31 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-18:31) İsviçre'nin Türkiye Kararı Belli Oldu

İsviçre’de Federal Halk Sağlığı Ofisi (BAG), tehlikeli olarak değerlendirdiği ülkeler listesi ile alakalı yenileme yaptı.

20 minutes Suisse'de yer alan haberde Kırmızı listeye hiç bir yeni bir ülke eklemediğini belirten Federal Halk Sağlığı Ofisi (BAG), Türkiye, Hırvatistan, İtalya, Lüksemburg, İran ve Güney Kıbrıs’ı 'güvenilir' listesine ekledi.

Federal Halk Sağlığı Ofisi tarafından yapılan açıklamada ifade edilen ülke vatandaşlarının, İsviçre’ye giriş yaparken herhangi bir sınırlamaya tabi tutulmayacağı ifade edildi.

Kararın 3 Haziran 2021 tarihi itibariyle geçerli olacağı ifade edilirken Almanya'da Saksonya ile Thüringen federal eyaletleri, Fransa'da Provence-Alpes-Côte d'Azur ile Occitanie bölgeleri ve İtalya'da da Apulia ile Campania bölgeleri güvenli bölge olarak kaydedilen başka yerler oldu.

İsviçre idaresi tarafından yapılan açıklamada, dünyada koronavirüs salgınıyla alakalı ‘endişe verici’ ülkeleri, Hindistan, Brezilya, Kanada, Güney Afrika, Nepal ve Büyük Britanya olarak açıkladı.

Riskli ülkeler listesinde bulunan ülkelerden İsviçre'ye giden herkes 10 gün karantina altına alınırken, şahısların koronavirüs testlerinin negatif sonuç vermesi halinde bu süre 7 güne düşüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal