İsviçre’nin deprem bölgesine gönderdiği çadırlar gündem oldu! Klimaları bile var

Türkiye’yi yasa boğan büyük Kahramanmaraş depremlerinin ardından etkilenen 11 il ve 13 milyonda fazla insan için dünyanın dört bir yanında yaraları sarmak için yardımlar gelmeye devam ediyor. Deprem bölgesi hala artçılarla sallanırken vatandaşlar için çadır kentler kuruluyor. Sosyal medyada paylaşılan İsviçre tarafından gönderildiği ifade edilen klimalı çadırlar ise gündeme oturdu.

02.03.2023-09:39 - (Son Güncelleme: 02.03.2023-17:32)

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Türkiye’nin pek çok noktasından ve dünyanın dört bir yanından deprem bölgesine yardımlar yağdı. Ülkeler Türkiye’ye insanı, gıda, barınma ve arama kurtarma ekipleriyle destek oldu. Türkiye’ye yardımda bulunan ülkelerden biri de İsviçre. İsviçre çadır yardımı kapsamında klimalı çadırlar gönderdi.

Hatay’a kuruldu

İsviçre Dışişleri Bakanlığın tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsviçre İnsani Yardım Birimi'nin, Türkiye ve Suriye'de yaşanan deprem bölgelerine yardımları sürerken, doktor, mühendis ve çadırlar bu alanlara gönderiliyor. İsviçre’nin Türkiye’ye gönderdiği yardım malzemeleri içerisinde 300 çadır, 100 adet kışlık aile çadırı ve 10 çok amaçlı çadır bulunmakta.

Hatay'da kuruldu

Interrail Türkiye kurucusu Bestami Köse tarafından paylaşılan bir sosyal medya gönderisinde İsviçre’den gönderilen klimalı çadırların Hatay’ın Hassa ilçesinde kurulduğu görülüyor.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal