İsviçre Mahkemesi: Şirketler Evden Çalışanların Kiralarına Katkı Sağlamalı

Coronavirüs pandemisi dünya çapında milyarlarca kişiyi evden çalışmak zorunda bırakırken, şirket kararıyla bunu yapanlar açısından İsviçre Yüksek Mahkemesi'nden emsal bir karar oluşturdu.

29.05.2020-00:24 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-00:26) İsviçre Mahkemesi: Şirketler Evden Çalışanların Kiralarına Katkı Sağlamalı
Coronavirüs pandemisinde evde kalma tedbirleri özellikle beyaz yakalı çalışanların işyerine gidip gelmesini kesip evden çalışmalarına yol açarken, İsviçre'de Yüksek Mahkeme'den dönüm noktası niteliğinde bir karar alındı.

Swissinfo'nun Tages-Anzeiger'e dayandırdığı habere göre bir muhasebe şirketi çalışanı evden çalışmak zorunda kaldığı müddetçe kirasının ödenmesinden kısmen çalıştığı şirketin sorumlu olduğu sebebiyle açtığı davada, şirket iş sözleşmesinde evde çalışmayla ilgili bir madde yer almadığı gerekçesiyle kiradan sorumlu olmadığını savunuyordu.

Ancek İsviçre'nin en üst düzey mahkemesinden davacı lehine karar verildi.

Şirketin savunmasını reddeden Yüksek Mahkeme, daha da ileriye giderek, çalışanın şirketten ayrıldıktan sonra da kira masraflarının geriye dönük olarak tazmin edebileceğine karar verdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal