İsveç'ten Türkiye’ye Uçuş Seferleri başladı

Coronavirüs salgını sebebiyle üç aydır kesilen tarifeli yurt dışı uçuşlarının başlamasıyla Stockholm'den Türkiye'ye seferler yapıldı.

17.06.2020-16:51 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-16:43) İsveç'ten Türkiye’ye Uçuş Seferleri başladı
Coronavirüs salgını sebebiyle üç aydır kesilen tarifeli yurt dışı uçuşlarının başlamasıyla Stockholm'den Türkiye'ye seferler yapıldı.

Türk Hava Yolları (THY) ve AnadoluJet'in yapılacağı İstanbul ve Ankara uçuşlarıyla yurda giriş yapacak 500'ün üzerinde yolcu, Stockholm Arlanda Havalimanı'na koştu.

Coronavirüs nedeniyle tedbirlerin alındığı Arlanda Havalimanı'nda yolcular alındı.

Yolcuları tek başına bırakmayan Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt, AA muhabirine açıklamasında, yeniden seferlerin başlamasına sevindiklerini dile getirdi.

İstanbul ve Ankara'ya Stockholm'den seferlerin direkt başladığını söyleyen Yunt, şu açıklamada bulundu:

"THY, en son martın başında uçmuştu. Dünyanın başına dert olan virüs hastalığından sonra normalleşme çerçevesinde THY İsveç'ten seferlerine başladı. Bundan sonra sorun olmadan haftada 3-4 kez Türkiye'ye seferler düzenleneceği bana iletildi. Salgınla mücadelede ülkemiz başarılı oldu, seferlerde normale döndü."

Yolculardan Konya'nın Kulu ilçesinde gidecek olan Halil Taşkın da üç aylık bir süreç sonunda yeniden Türkiye'ye seferlerin başlamasının kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, "Yaz aylarında insanların vatan hasreti iki katına çıkıyor. Virüs nedeniyle Türkiye'ye gidemeyeceğimiz için endişe duyuyorduk. Şükür o endişe kalktı, sevinçliyiz." diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal