İsveç ve Finlandiya’dan Türkiye’ye mesaj: Üçlü mutabakata bağlıyız

NATO üyelikleri için Türkiye’nin şartlarını kabul eden İsveç ve Finlandiya’dan art arda açıklamalar geldi. Her iki ülke de Türkiye’ye mesaj göndererek, ‘’Üçlü mutabakata bağlıyız’’ ifadelerini kullandı. İşte ayrıntılar...

23.10.2022-11:00 - (Son Güncelleme: 23.10.2022-11:00) İsveç ve Finlandiya’dan Türkiye’ye mesaj: Üçlü mutabakata bağlıyız

Türkiye’nin barındırdıkları teröristleri iade etmeleri şartıyla NATO üyeliklerine onay verdiği İsveç ve Finlandiya’dan üçlü mutabakat konusunda art arda açıklamalar geldi. İsveç ve Finlandiya Türkiye ile yaptıkları mutabakat metnine bağlı olduklarını belirtti. 

Üçlü mutabakata bağlıyız

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, ''Türkiye ve finlandiya ile varılan 3'lü mutabakatı uygulamayı sürdüreceğiz" dedi. İsveçli bakan, "Türkiye ile vardığımız anlaşma konusunda birçok adım attık bunun Türkiye tarafından dikkate alınmasını umuyoruz" da diyerek NATO üyesi olduktan sonra terörle mücadeleye öncelik vereceklerini belirtti.

İsveç ve Finlandiya

Finlandiya Dışişleri Bakan Pekka Haavisto ise "Türkiye ile düzenli temas halindeyiz, geçen hafta boyunca Türk mevkidaşımla diyalog içindeydim" açıklaması yaptı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal