İsveç hükümetinin hareketi ortalığı karıştırdı: Erdoğan karşısında diz çöktük

PKK’ya destek olduğu yönünde çıkan haberler sonrasında linç edilen İsveç hükümetinden PKK/YPG ile arasına mesafe koyacağına yönelik açıklama gelirken, eski milletvekili Amineh Kakabaveh, İsveç'in, "Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında diz çöktüğü" söylendi. İşte detaylar…

09.11.2022-15:09 - (Son Güncelleme: 09.11.2022-15:09) İsveç hükümetinin hareketi ortalığı karıştırdı: Erdoğan karşısında diz çöktük

Daha gerçekleşen PKK ve YPG eylemlerine destek verdiği için tepkileri üzerine çeken İsviçre hükümetinden yeni adım geldi. Geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile İsveç Başbakanı Ulf Kristersson arasında önemli bir ögürşme gerçekleşti. Bu görüşmede birçok konu ele alınırken, İsviçre’den PKK/YPG arasına mesafe koyacağı açıklaması geldi. 

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; İsviçre hükümetinden yapılan açıklama sonrasında, PKK/YPG'yi destekleyen eski milletvekili Amineh Kakabaveh ve Türkiye karşıtlığıyla tanınan gazeteci Kürdo Baksi, İsveç hükümetinin açıklamasına tepki gösterdi.

Erdoğan'ın karşısında diz çöktü

Yapılan açıklamaya tepkili olan Kakabaveh, İsveç'in, "Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında diz çöktüğü" yorumunu yaptı. Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından imzalanan Üçlü Muhtıra çerçevesinde İsveç'in Türkiye'ye yönelik silah ambargosunu kaldırması için de "korkunç ve iki yüzlüce" ifadesini kullanan Kakabaveh, "İsveç vatandaşı olmaktan dolayı utanç duyuyorum." dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal