İstiklal Marşı'nın Yazılış Öyküsü Beyazperdede

Bağımsızlığımızın sembolü "İstiklal Marşı"nın yazım süreci beyazperdede anlatılacak. Filmde, Mehmet Akif Ersoy'un yaşamından kesitlerle izleyiciyle buluşacak.

15.06.2020-09:40 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-09:34) İstiklal Marşı'nın Yazılış Öyküsü Beyazperdede

Ülkemizin bağımsızlık sembollerinden İstiklal Marşı'nın yazılış hikayesi, şair Mehmet Akif Ersoy'un yaşamından kesitlerle beyazperdeye aktarılacak.

Yönetmenliğini Kudret Sabancı'nın yaptığı yapımcılığını Tarçın Film Yapım'ın üstlendiği,  senaryosunu Hakan Haksun'un kaleme aldığı "Akif", sinemaseverlere Mehmet Akif Ersoy'un hayat hikayesine tanıklık etme olanağı da sunacak.

Filmin içerik danışmanlıklarını Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon, Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan, Eski Devlet Bakanı Yüksel Yalova ve Prof. Dr. Yasin Aktay üstlenirken çekimleri İstanbul, Ankara ve yurt dışında yapılacak. 

12 Mart 2021'in İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı olması dolayısıyla hayata geçirilen filmin, aynı tarihte sinemaseverlerle buluşması planlanıyor. Oyuncu seçimi devam eden filmin çekimleri eylül ayında başlayacak.

Filmin danışmanlarından Sebilürreşad Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Bayhan, "Mehmet Akif'in hayat öyküsünü anlatmak için güçlü bir sinema filmi yok. 12 Mart 2021'e yetişmesi için 3 yıldır sinema filmi için çalışma yapıyoruz. Filmin merkezinde İstiklal Marşı'nın yazılma hikayesi anlatılacak. Tabii Akif'in hayat öyküsü de anlatılacak. Milli Mücadele dönemi, İlk Meclis'in açılışı, Anadolu'da Kuvay-ı Milliye'yi anlatmak adına yaptığı konuşmalar, Akif'in milletin uyanışı için yaptığı çalışmalar... Bunların tümü filmde olacak. Bunlar İstiklal Mücadelemizin de öyküsü. Akif'in penceresinden Milli Mücadele'nin öyküsünü izleteceğiz." ifadelerini kullandı.

Mesailerini Akif'in tanınmasına adadıklarını, bunun için bugüne kadar 400'den fazla konferans verdiklerini dile getiren Bayhan, sinema filmiyle Mehmet Akif Ersoy'un daha iyi anlaşılacağını düşündüklerini, film seyirciyle buluşacağı için heyecanlı olduklarını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon da filmin çekileceği haberini aldığında çok mutlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Mehmet Akif Dedemizin çalışmalarının güzelce anlatıldığı, İstiklal Marşı'nın yazılma sürecinin izleyiciye sunulduğu, Akif'in hayatına da dokunulduğu bir çalışma olması güzel. Akif'in yaşamı mükemmel ve tertemiz bir hayat çünkü. İnsanların Mehmet Akif'i iyice tanıması gerekiyor."


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal