18.07.2022-11:47 (Son Güncelleme:18.07.2022-11:47)


1

12. Fransa

12. Fransa

Yapılan araştırmalar sonucunda Fransa'nın, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'uçaklar ve diğer hava taşıtları' olarak kayıtlara geçti.



2

11. İtalya

11. İtalya

Yapılan araştırmalar sonucunda İtalya'nın, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'tedavilerde veya korunmalarda kullanılan ilaçlar' olduğu belirtildi.



3

10. Rusya

10. Rusya

Yapılan araştırmalar sonucunda Rusya'nın, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'petrol' olarak kayıtlara geçti.



4

9. Norveç

9. Norveç

Yapılan araştırmalar sonucunda Norveç'in, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'petrol' olarak belirtildi.



5

8. Finlandiya

8. Finlandiya

Yapılan araştırmalar sonucunda Finlandiya'nın, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'petrol' olarak kayıtlara geçti.



6

7. Türkiye

7. Türkiye

Yapılan araştırmalar sonucunda Türkiye'nin, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'motorlu taşıt' olarak belirtildi.



7

6. İsveç

6. İsveç

Yapılan araştırmalar sonucunda İsveç'in, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'motorlu taşıt' olarak kayıtlara geçti.



8

5. Almanya

5. Almanya

Yapılan araştırmalar sonucunda Almanya'nın, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'motorlu taşıtlar' olduğu kaydedildi.



9

4. Ukrayna

4. Ukrayna

Yapılan araştırmalar sonucunda Ukrayna'nın, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'mısır' olarak kayıtlara geçti.



10

3. Letonya

3. Letonya

Yapılan araştırmalar sonucunda Letonya'nın, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'kereste' olduğu belirtildi.



11

2. İrlanda

2. İrlanda

Yapılan araştırmalar sonucunda İrlanda'nın, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'insan kanı' olduğu kayıtlara yansıdı.



12

1. İsviçre

1. İsviçre

Yapılan araştırmalar sonucunda İsveç'in, Avrupa ülkeleri arasında en çok ihracatını sağladığı ürün 'altın' olarak kayıtlara geçti.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR