İşte Kara Paracı Baran’ın Lüks Yaşamı

Avusturya'da yakalanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın görülen soruşturmaya dair 5 detayı ortaya çıktı.

06.07.2021-16:30 - (Son Güncelleme: 06.07.2021-16:45) İşte Kara Paracı Baran’ın Lüks Yaşamı

Avusturya'da yakalanan ve Amerika ile Türkiye'nin de iadesini talep ettiği Sezgin Baran Korkmaz'ın iade davası 5 Ağustos tarihine ertelendi. SBK Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olan Sezgin Baran Korkmaz'ın tutuklama dönemine ve davaya dair çok özel 5 detay ortaya çıktı.

Avusturya'nın Wels şehrinde ABD’in talebi ile de tutuklanan SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz dosyasında dikkat çeken 5 ayrıntı ortaya çıktı.

134 MİLYON 50 BİN DOLAR İADE ETME TALEBİ

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Korkmaz, Amerika’dan aldığı 134 milyon 50 bin doları iade edip soruşturmadan kurtulabilmek adına ABD'deki avukatlarını araya koydu. 

Araya koyma meselesinde karşılıklı anlaşılırsa eğer Avusturya'da serbest kalacak. Yahut Türkiye'ye kendi isteği ile gönderilecek.

SBK'nın ABD'de üzerine aldığı 240 milyon doların izine ise ulaşılmadı. Sözcü'den Ali Gülen'in yapmış olduğu haberine göre ABD'nin euroya çevrilen ve 200 milyon euro olarak Avrupa'ya transfer edildiği sanılan parayı bulabilmek için Lüksemburg'da operasyon yaptığı ama hiçbir şey bulamadığı tespit edildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla otellerin fiyatları düştü, Sezgin Korkmaz ise bu durumu fırsat bilerek hemen satın alma işlemini gerçekleştirdi. 

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Korkmaz, bir taraftan soruşturmanın kapatılması ve serbest kalabilmek için ABD'ye 100 milyon doları geri ödeme pazarlığı yapıyor. Diğer taraftan da, koronavirüs salgını sebebiyle ucuza aldığı İsviçre, İtalya, Hırvatistan'daki 5 yıldızlı otel yatırımlarını başka şirketlere aktarıyor.

İşte, tutuklama sürecine dair ve dosyaya ait çok özel 5 ayrıntı:

1- ABD'DEN AKLANAN PARA OTELLERE

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Korkmaz, ABD'deki yüksek teşvik ve oradan transfer edilen kredi ile toplam yaklaşık 370 milyon doları hızla, Türkiye ve Avrupa'da yatırımlara aktardı. Biri Lugano'da olmak üzere İsviçre'de iki lüks otel aldı. İtalya'da eski Hilton'u ve marinayı Nisan ayında satın aldı. Hırvatistan'da da otel satın aldı. Öne sürülen bir başka iddiaya göre ise Avrupa'da aldığı otellerin sayısı 8'i buldu. Şu anda 5 tanesi kamuoyu tarafından bilinmektedir.

2- LÜKS OTELDE YAKALANDI

Lüksemburg'da üç şirketin dışında ise İsviçre'de de her aldığı otel için ayrı şirket kurdu. Ek olarak ise başka şirketler de kurdu. İsviçre oturumu aldı. İsviçre telefonu kullanıyordu. TV'lere yaptığı bağlantı ile Avusturya'ya geçtiği öğrenildi. FBI, 18- 19 Haziran gecesi faksla, Avusturya Adalet Bakanlığı'na başvurdu. Wels'e bağlı Gmunden polisi Sezgin Baran Korkmaz'ı gözde tatil yeri, Traunsee Gölü'ne bakan lüks spa- otelde kıskıvrak yakaladı. Traunsee Gölü, pahalı yatlarla, villalarla dolu. Avusturyalı, İsviçreli ve Alman zenginlerin yeri var. Suyu pırıl pırıl ve tertemiz. Çevreleyen dağların zirvelerinde halen kar görülebiliyor.

3- TÜRKİYE SORUŞTURMAYI TAKİP ETMEDİ 

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Korkmaz, Wels Savcılığı'nın ‘’iade dosyası doğrudan görüşülecek’’ tahmini sebebiyle Viyana'ya götürüldü. Fakat Viyana Savcılığı dosyayı iade etti. Bu sırada Türkiye de iade istedi ama Viyana Büyükelçiliği ve Salzburg Başkonsolosluğu 5 Temmuz tarihinde görülen duruşmayı takip etmedi.

4- ABD'YE ''100 MİLYON DOLAR'' ÖNERDİLER 

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Korkmaz, Amerika’da bulunan SBK Holding USA- LLC aracılığı ile ‘’çevre dostu enerji’’ desteği almıştı. Ödenen 134 milyon 50 bin dolar Türkiye'ye hesabına aktarıldı. 100 milyon kadarı SBK Holding ve iştiraklerine aktı. Amerika ise aklanan bu parayı istiyor ve soruşturma da buna dair. 

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Korkmaz'ın Amerika’da bulunan avukatları, hazine ve maliye ile pazarlık halinde, 100 milyon Euro ödeyerek soruşturmayı bir an önce kapatmaya dair çaba gösteriyor.

5- TÜRKİYE'DEN 2 BELGE EKSİK 

Şu an itibariyle de Wels Mahkemesi, Amerika’dan birkaç belgenin Avusturya yasalarına göre hazırlanıp gönderilmesini beklemektedir. Türkiye'den de eksik iki belge istendi. Eksik evraklar sebebiyle de iade kararı için duruşma 5 Ağustos tarihine ertelendi. Bu zamana kadar SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Korkmaz’ın avukatlarının uzlaşma çabası da sonuç verebilir. SBK, ABD'ye iade edilmemek için büyük miktarı ödeme hazırlığı yapıldığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal