23.11.2023-16:04 (Son Güncelleme:23.11.2023-16:04)


1

-Sara Al-Saqqa, Filistin Toprakları Genel cerrahi Gazze'deki ilk sertifikalı Filistinli kadın cerrah olan Dr Sara Al-Saqqa, Gazze'nin en büyük hastanesi Al-Shifa'da çalışıyor.



2

- Amal Clooney, Birleşik Krallık/Lübnan İnsan hakları avukatı Ödüllü bir insan hakları savunucusu olan Amal Clooney, son yirmi yılını adaletsiz yaşama kurban giden insanların haklarını savunmaktadır.



3

- Sumini, Endonezya Orman müdürü Endonezya'nın muhafazakar Aceh eyaletinde kadınların lider olması alışılmadık bir durum.



4

İklim ve çevre için önemli adımlar atıyor. - Michelle Obama, ABD Avukat, yazar ve kampanyacı Amerika Birleşik Devletleri'nin eski First Lady'si Michelle Obama, hak savunucusu olarak kızların eğitim hakkı üzerine küresel taban örgütlerini destekleyen Girls Opportunity Alliance'ın kurucusudur.



5

- Amerika Ferrera, ABD Aktris Yakın zamanda Barbie filmi ile rekor kıran ve Uzun süredir aktivist olan Ferrera, kadın hakları ve ekranda daha fazla temsil edilme ihtiyacı konusunda üretken bir konuşmacı.



6

Najla Mohamed-Lamin, Batı Sahra Kadın hakları ve iklim aktivisti İklim değişikliğinin giderek değiştiğini gören ve bu konuda mücadele eden 200.000'den fazla Sahrawi mülteciye yardım etmek için kamplara döndü.



7

- Olena Rozvadovska, Ukrayna Çocuk hakları savunucusu Ukraynalı çocukların geçirdiği savaş psikolojisini atlatmasına yardımcı olmak için Olena Rozvadovska'nın görevidir.



8

- Aitana Bonmatí, İspanya Futbolcu Bu yıl yaşanan doğa olayları ve orman yangınları gündem de olurken Sonia Kastner yangınların daha erken tespit edilmesine yardımcı olacak bir organizasyon kurdu.



9

- Rumaitha Al Busaidi, Umman Bilim insanı WomenX'in kurucusu olan Rumaitha Al Busaidi, Güney Kutbu'na ulaşan en genç Ummanlı kadındır. İKadınlar ve Kızlar, İklim Çözümünün Bir Parçasısınız Ummanlı bilim insanıdır.



10

- Canan Dağdeviren, Türkiye Bilim insanı ve mucit ABD'deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nün (MIT) Medya Laboratuvarı'nda doçent olan Canan Dağdeviren, yakın zamanda meme kanserinin erken teşhisi için giyilebilir bir ultrason yaması icat etti.



11

Dağdeviren, Cumhuriyet'in 100. yılında bu listede Türkiye Cumhuriyet’ini temsil ederek "Biz de varız!" diyebilmekten dolayı çok mutluyum" sözlerini kaydetti.



12



13

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR