İstanbul'un Fethi'nin 569. Yılı Ayasofya Camii'nde görkemli bir gösteri ile kutlandı!

Ayasofya'da İstanbul'un fethi için özel gösteri düzenlendi. Gösteri adeta görsel şölen oluşturdu. İşte haberin detayları...

30.05.2022-09:18 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-10:42)

29 Mayıs Pazar günü Türkiye'de ilk kez Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından kullanılan gökyüzü video haritalama (skymapping) teknolojisi ile Fethin 569. yıldönümü için özel bir gösteri düzenlendi. Yaklaşık 5 dakika boyunca süren bu ışık ve gökyüzü haritalama gösterisinde fethin aşamaları güçlü görselleştirmelerle Ayasofya Camii'de izleyiciye sunuldu. Vatandaşlar gösteriye oldukça ilgi gösterdi.


İstanbul’un fethi coşkuyla kutlandı 

İstanbul'un fethinin 569'uncu yıl dönümü ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ilk fidan dikim töreni yapıldı. Adeta yüz binlerce kişinin sabahın erken saatlerinden itibaren geldiği Atatürk Havalimanı'nda yapılan törende, Solo Türk ekibi akrobasi gösterileri gerçekleştirdi. 

Konserlerin de içerisinde yer aldığı tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın alana gelmesiyle başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sevgi Evleri'nden gelen neredeyse 100 çocukla beraber eş zamanlı fidan dikti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının sonrasında, Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal