İstanbul'un Barajlarının Doluluk Oranları Belli Oldu, İstanbul'da Bu Sene Kuraklık Olacak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ paylaştığı son verilerde İstanbul'un baraj seviyeleri yüzde 45'e geriledi.

29.10.2021-12:44 - (Son Güncelleme: 29.10.2021-16:45)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ'nin paylaştığı verilere göre İstanbul'un barajlarının doluluk oranı yüzde 45,76 olarak kayıtlara geçti.

İSTANBUL'DAKİ BARAJLARIN SUYU AZALIYOR

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, 22 Nisan'da yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 81,15'e kadar çıkan barajlardaki doluluk oranı, sonbaharla birlikte başlayan yağışlara rağmen düştüğü görüldü.

İSTANBUL'DA BARAJ DOLULUK ORANI YÜZDE 45.76'YA GERİLEDİ

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı 29 Ekim 2021 tarihi itibari ile yüzde 45,76'ya geriledi.

İSTANBUL'UN BARAJLARINDA SON DURUM

Su miktarı Istrancalar'da yüzde 33,84, Terkos'ta yüzde 48,46, Sazlıdere'de yüzde 22,27, Alibey'de yüzde 15,66, Büyükçekmece'de yüzde 43,62, Ömerli'de yüzde 72,93, Darlık'ta yüzde 42,94, Elmalı'da yüzde 54,95, Kazandere'de yüzde 10,15 ve Pabuçdere'de yüzde 3,15 olarak kayıtlara geçti.

EN FAZLA SU SAĞLAYAN BARAJ MELEN BARAJI OLDU

İstanbul'a su sağlayan en önemli barajlardan biri olan Melen Barajı şuana kadar İstanbul'a 529 milyon metreküp su sağladı. Arıtma tesislerinde son 10 yılda yıllık ortalama su miktarı ise artış göstererek 2 milyondan 2,95 milyon metreküpe yükseldi.

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU GEÇTİĞİMİZ SENE UYARILARDA BULUNMUŞTU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz sene yaptığı uyarılarda İstanbul'da kuraklık sorununun büyütülecek bir şey olmadığını aktarmıştı. Ekrem İmamoğlu sözlerine şu şekilde devam etmişti; “Şu anda yüzde 20'lere gerilemiş bir baraj doluluğumuz var. Bu tabi 2007'den sonraki, son yıllarda, yaşadığımız en büyük kuraklık. Tabi tedbirler alıyoruz. Bir yandan kendi içimizde, insanlarımıza tasarruflu davranmaları konusunda spotlar, filmler yayınlıyoruz, duyurular yapıyoruz. Ama bu tabi yeterli mi? Değil. Bu son ana kalıyor. Böyle olmaması gerekir.30 yıllık bir Melen konusu var. Seçimden önce buna atıfta bulunarak, ‘2040'a kadar su sorunumuz kalmadı' dendi. Açıkçası ben seçilene kadar Melen'le ilgili somut bilgiye sahip değildim. Ama gördük ki orası ta 2016'da açılması hedeflenen ve açılmadığını, açılamadığını gördüğümüz Melen'de, Tarım Orman Bakanımızla yaptığımız görüşmede görünen şu ki; Melen'in İstanbul'a faydasına daha dört yıl var"

İSTANBUL SUSUZ KALMAYACAK

İstanbul'un önümüzdeki yıllarda da su sorunu çekeceğini ancak susuz kalmayacağını söyleyen Ekrem İmamoğlu açıklamalarını şu şekilde noktalamıştı; “Şehrin sağını solunu çekiştirmemek zorundayız. Şehri çıldırtmamak zorundayız. Çok tasarruflu bir kitleye dönüşmek zorundayız. Bir yandan da her şeye rağmen deniz suyunun da içme suyu olması konusunda çalışmalarımız da sürüyor. Bu konuda analizlerimiz var. Yurt dışından bu konuda deneyimli, tedbirli yatırımcılarla görüşüyoruz. Çok önemsediğimiz bir husus. İnşallah İstanbul'u susuz bırakmayacağız”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal