İstanbullu Gelin Nerede Çekildi?

En çok izlenen yapımlardan biri olan İstanbullu Gelin dizisinin yönetmenliğini Zeynep Günay Tan ve Deniz Koloş üstlenmiştir. Dizinin çekildiği yıl ise 3 Mart 2017 tarihidir. Sonlanması ise 31 Mayıs 2019’da olmuştur.

03.07.2020-14:20 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-14:13) İstanbullu Gelin Nerede Çekildi?

Başrol oyuncularını Aslı Enver ve Özcan Deniz oluşturmaktadır. Diğer oyuncuları ise İpek Bilgin, Özge Borak, Fırat Tanış, Dilara Aksüyek, Güven Murat Akpınar, Salih Bademci gibi isimlerden oluşmaktadır.

Dram konulu dizide Faruk karakteri küçük yaşta babasını yitirmesiyle ailesini ayakta tutmaya çalışan bir birey olarak dikkat çeker. Süreyya Deniz Boran ise kendi bildiğinden şaşmayan hem güzel hem de karakterli bir kadınını canlandırır.

Esma Boran ise baskın ve sert bir kadın olarak dikkat çekmektedir. Yıllardır yaşadıkları konağın sahibidir. Aynı zamanda ailedeki kişilerle çatışmaya girerek ortalığı karıştıracaktır. Begüm Bakir ise geçmişte yaşanılan bir ilişkiden sonra Faruk’tan bir bebeği olur ve yıllarda başka yerlerde yaşamak zorunda kalır. Belli bir zaman sonra ailesini tamamlamak uğruna konağa gelerek herkesin karşısına çıkacaktır. Ancak yaşadığı sağlık sorunları yüzünden birleşemezler.

Bu dizi gerçek bir hikayeyi anlatması bakımından son derece önemlidir. Çok fazla izlenen ve konusu dilden dile dolaşan bu dizinin senaristi Teşrik-i Mesai olarak bilinmektedir. Aynı zamanda bu dizi Gülseren Budayıcıoğlu’nun yazdığı romandan uyarlanarak halka sunulmuştur.

Tanınan İstanbullu Gelin dizisinin yapımcılığında bulunan isim ise Onur Güvenatam olarak dikkat çekmektedir.

İstanbullu Gelin Dizisinin Konusu

İstanbullu Gelin dizisinin konusu Faruk ve Süreyya Deniz’in yaşadığı aşk ve çevresinde gelişen olaylardır. Hayatta her türlü zorluklarla karşılaşmış, kendi ayakları üzerinde durabilen Süreyya’nın zengin ve havalı bir adamla olan evliliğini konu alır. Hem dram hem aşk konuları birlikte sunulur. Gelin giden bir kadının yaşadıkları, bir adamı sevmenin bedeli ve dönen entrikalar aile teması içinde seyirciye gösterilmektedir. Birçok temayı içinde barındıran bu dizi azim, başarı, kararlılık duygusunu çarpıcı bir şekilde sunmaktadır. Ali Sarpkan ve Ülkü Üst’ün yaşadıklarını kurgulanarak İstanbullu Gelin adıyla bir dizi oluşturulmuştur. Ülkü Üst’ün hayata karşı mücadeleci ve çalışkan

tavrı dizideki Süreyya karakterini anlatmaktadır

İstanbullu Gelin Dizisi Nerede Çekildi

İstanbullu Gelin dizisi nerede çekildi: Dizi içerisinde Bursa’ya giden bir gelin anlatıldığı için bilinen yeri Bursa’dır. Ancak dizi asıl olarak İstanbul’un orman ve deniziyle birleşen Beykoz semtinde geçmektedir.

Aynı zamanda eskiden kullanılan bir kundura fabrikası kullanılmaktadır. Aile içinde geçen çatışmalar ve ev sahneleri İstanbul’daki konaklarda geçmektedir. Aynı zamanda taşınma sebebiyle Bursa’dan İstanbul’a geçilen dönemlerde en gözde semtlerden Etiler ve Nişantaşı’nda çekimler yapılmaktadır.

Boran Konağı Bursa ilini anımsattığı için tercih edilmiştir. İçerisindeki tarihsel işleyiş, yeşilliklerle dolu bahçesi ve hamamı geleneksel yapının izlerini sunmaktadır. Türkiye’de yayımlanan bir dizi olması açısından son derece önemlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal