31.08.2023-16:38 (Son Güncelleme:31.08.2023-17:09)


1

Aynı takvim ayı içerisinde dolunay evresinin ikinci defa meydana gelmesi ile oluşan ay, fotoğrafçıları harekete geçirdi.



2

Bu anı ölümsüzleştirmek için şehrin yüksek noktalarına çıkan fotoğraf tutkunları ise anı yakalamak için objektifin başına geçti.



3

Gerçekleşen tabiat olayını görüntülemek için geceyi Serdivan ilçesinde bulunan Kırantepe'de geçiren fotoğraf tutkunu Faruk Turna, ayın aslında isminde geçtiği şekilde mavi olmadığına değindi.



4

Süper Ay'ı fotoğraflamak için Kırantepe'ye gelen fotoğraf tutkunu Faruk Turna, "Fotoğraf için geldim ama çok verimli olmadı. Fakat yine de birkaç kare çıkarttım. Sabaha karşı gerçek olan mavilik çıkacak. Fotoğrafçılığın vermiş olduğu zevk ile 10-15 kare kadar çektik.



5

Sabaha karşı tekrar gelip çekmeyi planlıyorum. Ben biraz bu durumu inceledim. Dolunay olan kısım, ay içerisinde iki kere olduğu için buna 'Mavi Ay' diyorlar.



6

'Mavi Ay' aslında gerçekte bir mavi ay değil, toz bulutlarını yapmış olduğu bir mavilik. Normalde gözle görülen sarılıkla alakalı bir ay. Ben ayın daha farklı fotoğraflarını Güneydoğu'da çektim, buradakiler biraz daha ay çektik diyebilmek için.



7

Ama yine de bizi tatmin ediyor. Sabah saat 04.00-04.30 arasında biraz daha mavilik görülebilir. Normalde şu anda ay tam parlak haline doğru gidiyor" dedi."Tarih anlamında Dünya'ya en yakın olduğu gün bugün"



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr