İstanbul'daki Uygur Türkleri Çin'i Protesto Etti

İstanbul'da toplanan Uygur Türkleri, Çin idaresi aracılığıyla kamplarda zorla tutuldukları aileleriyle görüşemediklerini ifade ederek Çin'i protesto etti.

27.07.2020-17:38 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-17:31) İstanbul'daki Uygur Türkleri Çin'i Protesto Etti
İstanbul'da toplanan Uygur Türkleri, Çin idaresi aracılığıyla kamplarda zorla tutuldukları aileleriyle görüşemediklerini ifade ederek eylem yaptı.

Beyazıt Meydanı'nda toplanan gruptakilerin bazıları yapılan baskıya vurgu yapmak için el ile ayaklarını zincirle bağlarken, bazıları ise ulaşamadıklarını belirttikleri ailelerinin resimlerinin basılı olduğu afişleri taşıdı.

Orada topluluk adına açıklama yapan Mirza Ahmet İlyasoğlu, Çin idaresi tarafından inşa edilen toplama kamplarında oldukça insanın kötü muameleye maruz kaldığını belirtti.

İlyasoğlu, Çin'in bu yürütmelerinin uluslararası hukuka uygun olmadığını belirterek, 'Şu anda burada toplananlar, kampların açık bir kanıtıdır.' ifadelerini kullandı.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne giriş ve çıkışların yasaklandığını belirten İlyasoğlu, şu ifadeleri kullandı:

'Ülkesine dönenler 2017'den sonra uçaktan iner inmez toplama kamplarına alındı. Bundan sonra anne ve babası vefat edenler bile dönmeye cesaret edemedi. Yurt dışında olan Uygurlar ailesinin sesini bile telefonla duymamaktadır. Toplama kampları onların dediği gibi gerçekten meslek okulu olsaydı doktor, profesör, sanatçı, iş insanı çıkması lazım. Onlara Çin yönetimi hangi mesleği öğretiyor acaba. Toplama kampında benim kardeşim, eniştem ve arkadaşlarım bulunuyor.'

Açıklamanın peşinden aile üyeleri kamplarda olan ve onlarla görüşemeyen Uygur Türkleri, başından geçenleri anlattı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal