İstanbul’da vicdansızların oyunu: Kanser hastasını dolandırdılar

Gün geçmiyor ki ‘bu kadar da olur mu’ diyeceğimiz şeyler yaşamayalım. İstanbul’da kemoterapi gören kanser hastasını akıl almaz yöntemle dolandırdılar. İşte detaylar…

21.06.2023-16:25 - (Son Güncelleme: 21.06.2023-16:25) İstanbul’da vicdansızların oyunu: Kanser hastasını dolandırdılar

İstanbul’da yaşanan olay ağızları açık bıraktı. Bir hastanede kanser tedavisi gören Özkan K. İlaç tedavisi gördüğünü zannederken dolandırıldı. 

Akıl almaz dolandırıcılık

Sabah.com’da yer alan habere göre; İstanbul'da bulunan bir hastanede testis kanseri tedavisi gören hastaya da kanser ilacı yerine su verildiği ortaya çıktı. 2021 yılında kanser hastası olduğunu öğrenen Özcan k. Hastanenin onkoloji bölümünde tedavi görmeye başladı. Yapılan tedavi sonrası Mayıs 2022'de yapılan tetkiklerde, hastanın karın bölgesinde 2.5 santimetrelik kitle tespit edildi. 2 Temmuz günü ameliyat olan ve karnındaki kitleden kurtulan Özcan K.'nin 2 kür daha kemoterapi almasına karar verildi.

Kemoterapide ilaç yerine su verdiler

Tedaviye başlayan Özcan K. Aldığı kemoterapi seansları sonrası en yaygın belirtilerden biri olan saç ve kaç döküntüsü yaşamamasından şüphelendi. Konunun üzerine giden Özcan K., hastanenin oldukça pahalı olan kanser ilaçlarını eczanelere sattığı, hastalara ise ilaç yerine su verdiklerini öğrendi. 

Yaşadığı korkunç olayı anlatan Özkan K. "Dedektif Profesör" olarak bilinen Prof. Dr. Sezai Vatansever'e gitti. Vatansever, hastasına kemoterapi tedavisi görmediğini, 8.5 santimetrelik yeni bir kitlenin vücudunda yer edindiğini söyledi. Yapılan araştırmada Özcan K.'nin de kemoterapi yerine vücuduna su enjekte edildiği ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Özkan K. operasyonda yakalanan 5 kişiden şikâyetçi oldu. Özkan K., yeniden ameliyat olup olmayacağının da belli olmadığını vurguladığı dilekçede, hastanedeki sorumluların "adam öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediklerini belirterek, sorumlu herkesin yargılanmasını istedi. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal