İstanbul'da Vaka Artış Hızı Kontrol Altına Alındı

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da her 10 kişiden 4 kişinin hasta olduğu duyurulmuş, halk korkuya kapılmıştı. Vaka Artış hızı ile ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbullulara müjdeyi verdi.

21.11.2020-23:39 - (Son Güncelleme: 21.11.2020-23:40) İstanbul'da Vaka Artış Hızı Kontrol Altına Alındı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs salgınının merkezi olan İstanbul'da vaka artış hızının kontrol altına alındığını belirterek, "İstanbul'da çabalarımızın sonuç vermeye başladığını gördük. Artan test sayıları, filyasyon hızı, sağlık çalışanlarının yoğun emeği ve tedbirlere uyumla daha iyi bir noktadayız" dedi.

Türkiye'deki vakaların yüzde 40'ının İstanbul'da olduğuna sık sık dikkat çeken ve İstanbul'daki vaka artışı konusunda uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Koca, "İstanbul sağlık yöneticileriyle yaptığımız değerlendirmede, çabalarımızın sonuç vermeye başladığını gördük. Artan test sayıları, filyasyon hızı, sağlık çalışanlarının yoğun emeği ve tedbirlere gösterilen uyumla daha iyi bir noktadayız. Artış kontrol altında. Süreç hepimize bağlı." diye konuştu.

'ÜLKEMİZDE SON DURUM'

Türkiye'de son 24 saatte tabloya göre, 156 bin 214 Kovid-19 testi yapıldı, 5532 kişiye hastalık tanısı konuldu. 135 kişi hayatını kaybetti. 3233 kişi iyileşti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal