İstanbul’da tüm binayı etkileyen çöp ev, belediye tarafından temizlendi: 7 kamyon çöp çıktı!

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde bir evden çıkan olağanüstü miktarlardaki çöpler, komşuları dehşete düşürdü. İddialara göre, hasta bir kadına bakan bakıcı, 5 yıldır biriktirdiği çöpleri evde tutmuş. Evde biriken çöplerin kötü kokusu, tüm binayı etkisi altına alıp, komşular arasında rahatsızlık yarattı.

06.03.2024-13:48 - (Son Güncelleme: 06.03.2024-16:14) İstanbul’da tüm binayı etkileyen çöp ev, belediye tarafından temizlendi: 7 kamyon çöp çıktı!

Sultangazi Yunusemre Mahallesi'nde bulunan 9 katlı bir binada meydana gelen olay, çevrede yaşayanları dehşete düşürdü. Yaşar Kaplan adlı bir kişi, yaklaşık 5 yıl önce hasta annesiyle birlikte yaşadığı evine bir bakıcı kadın aldı. Ancak, bakıcı kadının zaman içinde sokaklardan topladığı çöpleri evde biriktirmeye başlaması, ortaya korkunç bir tablo çıkardı. İddiaya göre, 5 yıldan uzun bir süre boyunca evde biriktirilen çöpler, 3 katlı binanın 3. katında çığ gibi büyüdü. Bu süreçte evin içindeki yaşam koşulları gittikçe zorlaştı ve kötü koku, binayı sararak komşuları rahatsız etti. Komşular, kötü koku nedeniyle evin sahibi Yaşar Kaplan'ı uyardı ve durumu fark eden Kaplan, kapısını açarak olağanüstü manzarayla karşılaştı.

Evin içinde biriken çöplerin tahmini 7 kamyon olduğu belirtilirken, bu durum hem çevresel hem de halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturdu.

Tüm binayı saran koku, komşuları rahatsız etti

Yaklaşık 5 yıldır devam eden bu durum sonucunda evde biriken çöpler, 3 katlı binanın 3. katında adeta bir dağ oluşturdu. Biriken çöplerin kötü kokusu, tüm binayı sarmış durumda. Komşuların şikayetleri üzerine durumu fark eden binanın sahibi Yaşar Kaplan, komşuların uyarısı üzerine evinin kapısını açtı. Ancak, kapı açıldığında ortaya çıkan manzara, herkesi dehşete düşürdü. Çöp biriken evin içinde yıllardır biriktirilen çöplerin yaklaşık 7 kamyon olduğu tahmin ediliyor. Yaşanan olayın ardından bina sakinleri, yetkililere durumu bildirdi ve temizlik için önlemler alınmasını talep etti.

Belediye ekipleri 7 kamyon çöp çıkardı

Olayın ardından, Sultangazi Belediyesi ekipleri harekete geçti. Binaya gelen ekipler, evde biriken çöpleri temizlemek için çalışma başlattı. Yaşanan olay sonucunda oluşan kötü koku ve çevre sağlığına yönelik riskleri ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen temizlik çalışmaları, 2 gün boyunca sürdü. Evin mutfak ve banyosu dahil tamamen çöp dolu olduğu belirtilirken, çöplerin dışarı çıkartılması için caddede gerekli güvenlik önlemleri alındı. Sokak, yaya ve araç trafiğine kapatılan bölgede, çöpler evin balkon ve pencerelerinden atılarak kamyonlara yüklendi. Toplanan çöplerin yaklaşık 7 kamyon olduğu bildirildi.

Çöp biriken evde yaşayan Yaşar Kaplan'ın temizlik çalışmalarını ekiplerin başında izlemesi dikkat çekerken, çevre sakinleri ve bina sakinleri ise yaşanan olayın ardından rahat bir nefes aldı. Temizlik çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte çevre sağlığına yönelik olası riskler ortadan kalkmış oldu.


Yaşar Kaplan, ekiplerin başında durdu

Yaşar Kaplan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hastanede tedavi gördüğünü ve yaklaşık 2 aydır evine gelmediğini belirtti. Evine döndüğünde ise çöplerle dolu bir manzara ile karşılaştığını ifade etti. Kaplan, bu durumu öğrenince bakıcı kadını evden gönderdiğini iddia etti. Ancak binada yaşayan komşular, Kaplan'ın yalan söylediğini savunarak, kötü kokunun uzun süredir geldiğini ve 2 ayda bu kadar çöp birikmesinin imkansız olduğunu öne sürdü. Konuyla ilgili başlatılan temizlik çalışmaları sırasında Kaplan'ın da ekiplerin başında durduğu dikkat çekmişti.

Sultangazi Belediyesi çalışmalara başladı

Temizlik çalışması ile ilgili açıklama yapan Sultangazi Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Havva Canbakkal, "Burada bir çöp ev olduğu şikayeti bize gelmişti. Onunla alakalı ekipleri yönlendirdik. Ama işin boyutu çok büyük olduğu için bir de sağlık ve hijyenik şartlar olmadığı için büyük koku problemi var içeride. Atıkların uzun süredir burada biriktirildiği anlaşıldı. Ev tıklım tıklım dolu. Çalışma başlattık" ifadesinde bulundu.

Komşulardan çok sayıda şikayet geldi

Binada yaşayan vatandaşlardan Durmuş Yılmaz, "Ben burada 20 senedir oturuyorum. Fakat 5 senedir bu dairelerin birisinde bayan çöp topluyordu. Rahatsız oluyorduk. Biz de belediyeye başvurmak zorunda kaldık. Sağ olsunlar geldiler ilgileniyorlar. Daire kapılarını açtığımız zaman kokudan duramıyoruz. Sanki bir lağım patlamış gibi koku geliyor. Çocuklarımız rahatsız oluyor, boğazlarında ağrılar başladı, sineklerden cam açamıyoruz. Büyük sinekler camdan içeri fırlıyor. Mikrop yuvası gibi. Bütün odalara baktım. Hepsi tavana kadar dolu, banyo bile tıkanmış. Sadece 3 metre bir alan var. Dairenin içinde çöpleri her yere tıkamış" dedi.

Komşulardan diğeri ise, "Binamızda 5-6 senedir aşırı derecede koku vardı. Komşularımız da çok rahatsız oluyorlardı. Zabıtayı aradık geldiler. Bir bayan vardı. O sürekli topluyordu eve çöpleri biz de bu durumdan rahatsız oluyorduk" sözleriyle şikayetini açıkladı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal